İlçe Başkanı Şeref Ercoşkun ve diğer yöneticilerle sohbet eden Aras, FETÖ soruşturması sürecinde ilçede yaşanan gelişmeler hakkında bilgi alışverişinde bulundu.
Türk Milleti’nin yakın tarihinin en sıkıntılı günlerinden geçtiğini vurgulayan MHP İl Başkanı Mehmet Akif Aras, bu süreçte parti teşkilatı olarak sabırlı, sorumlu ve soğukkanlı hareket ettiklerini söyledi.
Türkiye’de siyaset ve demokrasinin artık 15 Temmuz sonrasına göre şekil alacağını kaydeden Mehmet Akif Aras, “Bitmeyen tehditler, azalmayan tehlikeler ancak bu şekilde göğüslenecektir.” dedi.
15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından gelişmelerin denetim ve kontrolünün henüz sağlanamadığına dikkat çeken Aras, “İnisiyatif tam manasıyla ele alınabilmiş değildir. OHAL şartları her düzeyde etkisini sürdürmektedir. Devlet ve toplum hayatının kilidi henüz açılamamıştır. Huzur, asayiş ve emniyet tam anlamıyla tesis edilememiştir. Milletimiz endişe girdabının içine yuvarlanarak hapsolmuştur.” diye konuştu.
Alaca ziyaretinde gündemdeki konuları değerlendiren Aras, şu ana başlıklara değindi:
“15 Temmuz’dan beri FETÖ konuşulmaktadır. Bundan sonra ne olacak sorusu zihinlere ipotek koymuştur. Ekranlarda epey FETÖ bilirkişisi ve itirafçısı türemiştir. Bunlar gün aşırı boy göstermekte, uzun uzadıya analiz yapmakta, hatıralarını paylaşmaktadır. Düne kadar FETÖ için himmet ve hizmet kuyruğuna girenler sıkıyı görünce birden çark etmişler, telaşla günah çıkartmaya koyulmuşlardır. FETÖ’den ağzı yananların, geçmişini unutturma gayesiyle çırpınanların, yakayı kurtarma niyetinde olanların pişmanlık beyanları neredeyse külliyat boyutuna varmıştır. Bu yüzden televizyonlarda yapılan ucube yorumlara, ekranları kirletip korku salan değerlendirmelere son verilmelidir.
Devlette çok yoğun bir ihbar ve şikâyet furyası masumların haklarına kast etmektedir. Vatandaşlarımız arasında kriptoların hâlâ faaliyette olduğuna dönük yaygın bir kanaat hâkimdir. Elbette FETÖ’nün her kademe ve kesimden teker teker temizlenmesi, geriye hiçbir kalıntısının bırakılmaması acil ve kaçınılmaz bir ihtiyaçtır.
Suçlu ile suçsuzun birbirine karıştığına yönelik yoğun rahatsızlık ve çağrılara iktidarın kulak vermesi, dikkate alması şarttır. Şikâyetlerin mağduriyet edebiyatı görülmesi ise yanlıştır.
15 Temmuz itibariyle Türkiye’nin siyasi ve sosyal yapısı farklılaşmıştır. Korumamız gereken bir demokrasimiz vardır. Üzerinde titrememiz gereken bir bağımsızlığımız vardır. Savunmamız gereken bir vatanımız, gözümüz gibi bakmamız gereken milli varlığımız söz konusudur. İkinci darbe konusunun ülkemiz gündemine düştüğü şu günlerde, Yenikapı ruhunu canlı ve diri tutacaktır.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim