Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nda kısa dönem erlerin yemin töreni düzenlendi. Atatürk Spor Salonu'ndeki törene asker ve ailelerin yanı sıra, Vali Yardımcısı Adem Saçan, Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ve bürokratlar katıldı. Yemin töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başladı. Daha sonra kısa dönem erler yemin etti.

Yemin töreni sonrası jandarma er Hüseyin Eren, kısa dönem askerler adına konuşma yaptı. Ardından Jandarma Er Murat Akgün “Bayrak” isimli şiiri okudu. Yemin töreninde, birliğe ilk katılan, eğitim ve sporda başarılı olan 3 askere de protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Daha sonra İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Fatih Üstündağ, bir konuşma yaparak, "Nu mutlu sizlere ki gözü vatan sevisinden başkan hiçbir şey görmeyen böyle yiğit evlatlar yetiştirmişsiniz. Onlar artık sadece sizin değil, milletimizin de evladı olmuşlardır” dedi.

Konuşmaların ardından törene sona ererken, salondaki aileler asker yakınlarıyla buluşturuldu. Duygulu anların yaşandığı buluşma sırasında bazı asker ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı. Aileleriyle hasret gideren bazı askerler yakınlarına uzun süre sarılarak göz yaşı döktü. Törenin sonunda asker yakınları hatıra fotoğrafı çekindi.

(YUSUF ÇINAR)

Editör: TE Bilisim