Vali Kara’ya Alaca gezisinde İl Jandarma ve Garnizon Komutan Vekili Yarbay Metin Özbek, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammed Esad Eyvaz, İl Emniyet Müdürü Murat Kolcu, İl Müftüsü Ahmet Akın, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ömer Arslan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Özüdoğru ve Çorum Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Çelik ile bazı kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri eşlik etti.
Ahmet Kara, Alaca programı çerçevesinde ilk olarak Kaymakam Ramazan Kurtyemez’le görüştü. Kaymakam Kurtyemez’den ilçe hakkında brifing alan Vali Kara daha sonra sırasıyla Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu ile Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’nu ziyaret etti.
Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde bir sınıfa girerek öğrencilerle sohbet eden Vali Kara, onlara başarılı bir öğrenim ve iş hayatı için çok çalışmalarını öğütledi. Kendisinin de “İmam Hatip” kökenli olduğunu ifade eden Ahmet Kara, bu okulların kişilere manevî katkı sağladığına dikkat çekti.
Mehmet Akif Ersoy İlk ve Ortaokulu’ndaki incelemeleri sırasında bodrum katındaki resim atölyesinin “mezbelelik” hâlinden hoşnutsuzluğunu Okul yöneticilerine ileten Vali Kara, basın mensuplarına dönerek, “Bu konuda bizi de eleştirmekte hakkınız var.” dedi.
Vali Kara, Mimar Sinan İmam Hatip Ortaokulu’nda ise Z Kütüphaneyi gezerek, çocukların internet bağımlılığından korunması için kütüphanelerin önemine dikkat çekti. Vali Kara ayrıca kütüphanelerin kitap ve yetkin personel eksikliğinin giderilmesi yönünde de çalışma yapılacağını söyledi.
“İş’te Kadın Eli” Projesi Sertifika Töreni’nden sonra Cuma namazını ilçede kılan Vali Kara, öğle yemeğinin ardından Alaca’dan ayrıldı.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim