Adalet ve Kalkınma Partisi (Ak Parti) Çorum Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İdare Amiri Salim Uslu, ilimiz Alaca ilçesine 300 öğrenci kapasiteli yükseköğrenim öğrenci yurdu yapılacağını söyledi.

Hızla gelişmekte ve büyümekte olan Hitit Üniversitesi ile bağlı meslek yüksekokullarıyla birlikte öğrencilerin konaklama ihtiyacının arttığına dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Uslu, bu ihtiyacı gidermeye devam ettiklerini söyledi.

Çorum merkezde bulunan öğrenci yurtlarının kapasitesinin halen 4 bini geçtiğini hatırlatarak ilave Bin 547 öğrenci kapasiteli yurdun yapımının da sürdüğünü anlatan Milletvekili Uslu, Osmancık Ömer Derindere Meslek Yüksekokulu’ndaki öğrenciler için yapılan 350 kapasiteli yurdun hizmete girdiğini, Sungurlu MYO kampüsünde yapımına başlanılan 300 kapasiteli öğrenci yurdunun ise yapımının hızla sürdüğünü bildirdi.

2016 – 2017 eğitim-öğretim yılında yeni kampüsü hizmete giren Alaca Avni Çelik MYO’nun hızla artan öğrenci sayısının yurt ihtiyacını da beraberinde getirdiğini dile getiren Uslu, “Yaptığımız çalışmalar sonucunda talebimiz üzerine Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Kalkınma Bakanlığı’nca 2017 yılı yatırım programında verilen yurt yetkisi çerçevesinde Alaca yurdumuzu da programa almıştır. Yapımı devam eden yurtlarımız ile 2017 yılı yatırım programına alınan Alaca yurdunun tamamlanmasıyla Çorum’da toplam KYK öğrenci yurdu kapasitemiz 6 bin 500’ü geçecektir. Destek ve katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanımız Akif Çağatay Kılıç, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürümüz Sinan Aksu ve Genel Müdürlük yetkililerine teşekkür ederiz” dedi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim