AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca’da sürdürülen demokrasi nöbetine katıldı. Alaca Cumhuriyet Meydanı’ndan Alacalılara seslenen Uslu ölseler de bu hainlere geçit vermeyeceklerini bildirdi.
Konuşmasına Bosna Hersek’in merhum Cumhurbaşkanı Aliya İzzet Begoviç’in sözleri ile giriş yapan, TBMM İdare Amiri Uslu, “Selam sana ey halkım imanınıza, bayrağınıza, devletinize sımsıkı sarılın. Sizlerde, imanınıza, bayrağınıza, devletinize sımsıkı sarılmayı hem de dünyaya örnek olarak destanlar yazarak göstermeyi becerdiniz. Hepinizi kutluyorum, hepinizin gazası mübarek olsun” dedi.
Çorum Milletvekili Salim Uslu konuşmasını şöyle sürdürdü: “Sayın Cumhurbaşkanımız telefonla bir bağlantı yapıp, “Aziz milletim, sokaklara, meydanlara çık, bende geliyorum” dedi. İstanbul’a indi organize çetelere inat, devleti ele geçirmek isteyen cuntaya inat, halkın arasına daldı. Bu halk, bu aziz millet liderine sahip çıktı. Bayrağına sahip çıktı. Şimdi birileri çıkmış diyor ki, efendim bu ucuz bir tiyatrodur diyor, öylemi.
Peki 240 tane insan, bunlar içerisinde Çorumlu hemşerihlerimiz var, Erol Olcak kardeşimiz, oğlu 16 yaşında ki Abdullah Tayyip tiyatrodan mı öldüler. Alaca’dan iki şehit ve bir gazi kardeşimiz tiyatrodan mı yaralandılar, şehit oldular. 2 bine yakın insan tiyatrodan mı yaralandı, tankın önüne yatan insanlar tiyatrodan mı yaralandı. Oysa biliyorsunuz darbe kalkışmasına tiyatro diyen bu insanların bir kısmı sanatçı, kimisi aydın geçiniyorlardı. Dilekçe veriyorlardı imzalar atıyorlardı demokrasi istiyoruz diye. Oysa darbe gelince hepsi lağım fareleri gibi kaçtılar. Bu meydanlarda aziz millet kaldı, siz kaldınız, biz kaldık. Şimdi meydanlardayız, alnımız ak başımız dik bir şekilde meydanlardayız.
Alaca böylesine kararlı, böylesine inançlı bir kavga verdiği takdirde, meydanından bende diyorum ki, bu aziz Millet böylesine yürekli biz Allah’ın izniyle cesedimizi çiğnetir asla geçit vermeyiz onlara. Parlementodayken 3 kez bombalandı parlemento. Sonra sabaha kadar parlementoya düşen bomba sayısı 10 oldu. Bundan önce yaşanan darbelerde meclisi bombalamak akıllarına gelmedi. Bu çeteler öylesine gözü dönmüş, öylesine çılgındılar ki, öylesine demokrasi düşmanlarıydı ki, parlementoyu bile bombalamaktan çekinmediler. Bizler millet olarak o tanların önüne geçtik, üzerine çıktık ama asla izin vermedik. Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu kardeşimin dediği gibi, namlusunu halka çevirmiş o tanklara selam durmadık. 6 gündür bu meydandasınız sizleri tebrik ederim. Ama bilin ki Türkiye’nin bütün illerinde ilçelerinde halkımız ilk kez kendi iradesine sahip çıkıyor, kendi seçtiklerine sahip çıkıyor. Bu her türlü takdirin üzerindedir. Destan yazıyorsunuz, destan yazarken de dünyaya örnek oluyorsunuz. Bu kararlılığa devam edeceğiz. Ta ki liderimiz her şey kontrol altında evlerinize gidin diyinceye kadar, gündüz çalışmaya gece de nöbetimize devam edeceğiz.

“MUHALEFETLE UZLAŞILIRSA İDAM GELECEK”
Buna parlemento karar verecek. Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız parlementodan bu karar çıkarsı imzalarız diyor. Parlemontoda da biz 15 Temmuz’dan itibaren yeni bir süreç başlattık, muhalefetle birlikte uzlaşılırsa idam gelecek. Ama yan çizen olur mu bilmem, millet görecek onu. Kim milletin yanında, kim darbecilerin yanında, kim sureti halktan gözüküyor, kim gerçekten hakka teslim oluyor bunu göreceğiz.”



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim