Vatandaşların demokrasi zaferini meydanlara çıkarak, tanklara, tüfeklere ve uçaklara göğüs gererek kazandığını dile getiren Tokgöz, Alaca Cumhuriyet Meydanı’nda demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara seslendi.
AK Parti İlçe Başkanı Tokgöz, açıklamasında şunları söyledi: “Hani, “Dik dur eğilme, bu millet seninle” diye slogan atan millet var ya, evet bu millet dik durdu eğilmedi, dik duran lideri ile beraber, dik durmasına devam etti. Allah hepinizden razı olsun. Hani Çanakkale Savaşında, Nene Hatunlar, Kara Fatmalar, Seyid Ali Çavuşlar vardıya, onların torunları gerçekten onlara layık olduklarını bu 15 Temmuz’da ki bize göre kalkışma sizin gücünüzle, milletimizin gücüyle, emniyet güçlerimizin gücüyle mecliste bombalar altında bekleyen, Salim Abilerimin gücüyle…
Ama onlar şöyle gördüler; darbe değil, kalkışma değil biz işgal yapacağız ve bir işgalci zihniyetin yaptığı gibi, kendi milletine, kendi vatandaşına, kendi silah arkadaşına silah sıktılar. Dik durduk, eğilmedik, Türk milletinin gücünü bütün dünyaya gösterdik. Darbe kalkışmasına karşı ilk andan itibaren millet olarak büyük bir reaksiyon göstererek, tek yumruk olduk. Cumhur Başkanımızın talimatıyla, önce partimizde sonrada meydanlarda bulunduk. Biz parti olarak ve diğer partilerden de katılan arkadaşlarla vatanımızı, milletimizi, bayrağımızı savunduk, savunmaya da devam edeceğiz.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim