Alaca Avni Çelik Meslek Yüksek Okulu’ndaki konferansta konuşan TKDK İl Koordinatörü Mustafa Mansur Yalvaçer, üniversite ile süt hijyeni ve buzağı ölümlerinin önlenmesi noktasında çalışması için işbirliği yaptıklarını belirterek, TKDK tarafından desteklenen işletmelere bu konulara yönelik bilgi kartları hazırlanması ve eğitimlere katılanlara katılım belgesi verilmesi şeklinde işbirliği faaliyetleri içeren bu çalışmanın geçen kısa süre zarfında hayata geçirilmesinde emek sarf eden Rektör Reha Metin Alkan ve öğretim üyelerine teşekkür etti. Yalvaçer, işbirliği faaliyeti kapsamında Mart ayı içerisinde Çorum Merkez, Mecitözü ve Sungurlu İlçelerinde de seminerler planlandığını, söyledi. 


Avni Çelik MYO Veterinerlik Bölümü Öğretim Üyesi ve Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Bahat Comba da, hayvan yetişcilerine yönelik başta sağımhanede uyulması gereken genel kurallar olmak üzere 16 farklı başlıkta bilgilendirci kartlar hazırladıklarını söyledi. 
Yrd.Doç.Dr. Şeyma Aydemir de “Sağım ve Hijyen Kuralları” hakkında eğitim seminerine katılanlara bilgi verdi. Program TKDK desteğiyle Alper Çağlar tarafından kurulan 110 başlık sağmal büyükbaş çiftliğinin gezilmesinin ardından sona erdi. 

Editör: TE Bilisim