Alacalı gazi Mustafa Çağır’ın 15 Temmuz’da yaşadığı olayları birer destek olarak okuduklarını belirterek 15 Temmuz şehit ve gazilerinin bu vatan ve millet için ümmeti için seve seve canlarını ortaya koyduğunu vurgulayan AK Parti İl Başkanı Bekiroğlu, “Burada milletimizle ne kadar gurur duysak azdır. İyi ki varlar ve iyi ki böyle bir ülkenin vatandaşıyız” diye konuştu.
Bu toprakların şühadanın kanları ile yoğrulduğunu ve bu vatan için çok şehitler verdiğimizi hatırlatan Bekiroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “1915’te Çanakkale Savaşında 250 bin Şehidi verdiğimiz gibi, Kafkasya da, Galeçya’da, Bağdat’ta, Filistin’de, Hicazda, Yemende milyonları şehit verdik. Çünkü biz boyunduruk altında yaşamayız kimsenin kölesi olmayız. Ama bu hainler durdu mu? 600 yıllık Osmanlı tarihinde, Osmanlı topraklarında yer almış Yunanlılar, 1920’li yıllarda tekrar bu ülkeye saldırarak Anadolu insanını katletmeye başladı. Mehmet Akif Ersoy, Milli Marşımızı ne için yazdı. Bunlar bize birer ibret olsun diye. Bunlardan birer ders çıkartın diye.
Elhamdülillah şu 22 gündür gördüğüm şeyler, gerek Ankara da olsun gerekse Çorum’un ilçelerinde olsun ne uyuyan bir gencimiz var ne uyuyan bir ablamız var. Ne de uyuyan Mehmetçikler var. Bizlerde birer Mehmetçiğiz, Muhammed’in ordularının birer neferleriyiz. Buna böyle inandığımız için nöbetlere devam ediyoruz, sizin de burada bunun için bulunduğunuza eminim. Bu hain FETÖ’nün diğer terör örgütlerinden hiçbir farkı olmadığını gördük. Ben tüm Alacalı kardeşlerime Başkomutanımızın emriyle nöbetlerini ara vermeden samimi bir şekilde sürdürdükleri için teşekkür ediyorum.”
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim