Alaca İlçe Teşkilatını ziyaret eden Ceylan, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.
Ceylan, 2006 yılından beri devam ettiği aktif siyaseti 25 Ocak’taki İl Kongresi ile birlikte tamamladığını belirterek, alnı açık, başı dik bir şekilde, teşkilat mensuplarının ve partililerin başını yere eğdirecek hiçbir işe imza atmadan süreci sonlandırmanın gururu içerisinde olduğunu söyledi. “Hiçbir şaibeye bulaşmadım, kötü bir işle anılmadım. Bilerek yanlış yapmadım, yanlış yapmak isteyenlere de fırsat vermedim” diyen Ceylan, yeni il başkanı Av. Rumi Bekiroğlu’nun kendisinden devraldığı bayrağı daha ileri noktalara taşıyacağına inandığını bildirdi.
Bundan sonra da partililer ve teşkilatlar ne görev verirse o görevi yerine getireceğinin altını çizen Ceylan, aktif siyasete AK Parti ile başladığını ve AK Parti ile devam edeceğini, bu davaya hizmetlerinin süreceğini kaydetti.
Alaca’ya her zaman büyük değer verdiklerini, Alacalıları çok sevdiklerini belirten Ceylan, “Alaca bizi her zaman güleryüzle karşıladı. Alaca teşkilatı her zaman yanımızda dimdik durdu. Hep birlikte güzel işlere imza attık. Göreve ilk başladığımızda üye kaydı açısından 81. sırada idik, şimdi 3. sıradayız. Performans sisteminde ise Türkiye beşincisiyiz. Bunu tüm partililerle birlikte başardık. Bugüne kadar bu davaya hizmet ettiniz, birlikte yol yürüdük, ekmek yedik su içtik. Eğer sizler üzerinde hakkım varsa benden yana helal olsun, sizler de hakkınızı helal edin” diye konuştu.
Partililerden helallik isteyen Ceylan, 2015 Haziran seçimlerinin de önemine değinerek, Alacalıların seçimlere asılmasını talep etti. Ceylan, “eski Başbakanımız, şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın kurduğu sistem devam etmeli. Başörtüsü zulmü sona erdi. Hayatın her alanında reformlar yapıldı. Devletin yönettiği millet sisteminden, milletin yönettiği bir devlet sistemine geldik. Artık devletimiz Alacalıya, Çorumluya rağmen hiçbir şey yapmıyor. Devleti millet yönetiyor. Bu sistemin devamı için AK Parti’nin yeniden güçlü bir şekilde iktidara gelmesi gerek. Bu Anayasa bize dar geliyor. Anayasa’yı daha özgürlükçü, daha işlevsel hale getirmek durumundayız. Önümüzdeki engelleri kaldırmak, yeni Türkiye yolumuza devam etmek istiyoruz. Bunun için de en az 330 milletvekiline sahip olmamız gerek. Bu bakımdan Haziran seçimleri Türkiye için büyük önem taşıyor. Kapı kapı, ev ev gezerek, AK Parti’nin hizmetlerini vatandaşa anlatarak sandıktan güçlü bir şekilde çıkacağız” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından eski İl Başkanı Ceylan, partililerden haklarını helal etmesini isteyerek parti binasından ayrıldı.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim