Kritik bir süreçten geçildiğini dile getiren milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Türkiye’nin kırmızı çizgilerinin belli olduğunu, Fırat’ın batısında hiçbir oluşuma izin verilmeyeceğini dile getirerek, Fırat Kalkanı ile buradaki bataklığın kurutulduğunu ifade etti.

Konuşmasında Birleşmiş Milletlerin tavrını da eleştiren Ceylan, “Birleşmiş Milletler şuan sessiz. DAEŞ’le mücadele etmek için ittifak kuranlar şuan sessiz. Türkiye’yi yalnız bıraktılar. Ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseriz. İş başa düşünce tüm gücümüzle gereğini yaparız bugün nasıl 15 Temmuz ruhuyla tüm renkleriyle binlerce insan teröre lanet yürüyüşü yaptıysak bu vatan için her yerde biz tek başımıza mücadele ederiz. Bu ülkede hiç kimse kaos çıkartmaya çalışanlar başarılı olamayacak. Hiç kimse bu ülkede kaos çıkarmaya kalkmasın. Bir karış toprağımızı kimse alamayacak. Bayrağımızı indiremeyecekler. Bu ülkenin minarelerinde okunan ezanı susturamayacaklar. Bunu herkes böyle bilsin. Şuanda birlik ve beraberlik zamanı” şeklinde konuştu.

Önümüze referandum süreci olduğunu hatırlatan Ceylan, “Anayasa çalışmaları meclise geçtikten sonra referanduma gidecek. Referandumda Türkiye’nin ufku açılacak. Ayağındaki prangalardan kurtulacak. Sırtındaki prangalardan kurtulacak. Hedefimiz 2023 ise dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girmek istiyorsak bu sistem şart. Rejim değişikliğinden sözediliyor, rejim değişikliği yok. Sadece yürütmenin sistemi değişiyor. Hükümetin işleyiş sistemi değişiyor. Millet ne dediyse onu yaptık. 21 maddelik anayasa teklifini de milletin önüne getireceğiz. Milletimiz ne karar verirse onunda başımızın üstünde yeri var. Kimse kalkıp bize demokrasi dersi vermeye kalkmasın. Demokrasi dersi verenleri görüyoruz. Millete gitmekten korkuyor, milletten kaçıyorlar” dedi. (İHA)

Editör: TE Bilisim