Memleketindeki baba yadigârı iki katlı evini yıktırıp yerine Kur’an Kursu yaptıran Selahattin Kaleli, inşası tamamlanan binayı Türkiye Diyanet Vakfı’nın kullanımına sundu.

Ramazan Ayı öncesi düzenlenen programda kurs binasının anahtarını Çorum Müftü Yardımcısı Abdullah Pamuklu’ya teslim eden Kaleli, örnek bir hayır çalışmasına daha imza attı.

Alaca İlçe Müftüsü İhsan Caner ve bazı yetkililerin de hazır bulunduğu programla ilgili bilgiler veren Kaleli Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi İsmail Tuncel, 40 öğrenci kapasiteli Kur’an kursunun eğitim-öğretime hazır olduğunu duyurdu.

1068 metrekare alan üzerine inşa edilen Alaca Kaleli Kur’an Kursu binasında 24’er kişilik iki derslik, 2 adet hafızlık odası, kütüphane ve etüt salonu, bilgisayar salonu, 50 kişilik yemekhane, yatakhane, mescit, kantin, revir, misafirhane, belletmen odası, çamaşırhane ve ütü odası, güvenlik odası, idari bölümler ve sosyal alanların yer aldığını belirten İsmail Tuncel, hafızlık öğrencileri için tüm ayrıntıların düşünüldüğünü kaydetti.

Yapımı bir yılda tamamlanan binanın Diyanet İşleri Başkanlığı’nca belirlenen standartlara uygun olarak inşa edildiğini dile getiren Tuncel, geleceğin hafızlarının yetişeceği kursun Alaca’ya hayırlı uğurlu olmasını diledi.

Hayırsever işadamı Selahattin Kaleli’nin anne ve babasına ithafen yaptırdığı Kaleli Yükseköğrenim Kız Öğrenci Yurdu’nu 2006 yılında Çorum’da hizmete sunduğunu hatırlatan Tuncel, Kaleli’nin dedesi ve babasından intikal eden arsasının bir bölümünü geçmişte Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne bağışladığını sözlerine ekledi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim