AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Alaca Hükümet Konağı avan projesinin İçişleri Bakanlığı tarafından onaylandığını belirterek önümüzdeki günlerde İl Özel İdaresi’nce ihale edileceğini açıkladı.

Alaca Hükümet Konağı’nın ihtiyaca cevap veremeyecek düzeye gelmesi ve eski yapı olması nedeniyle de tadilat yapılamayacak durumda olduğunu hatırlatan Milletvekili Uslu, “2014 yılında İçişleri E. Bakanı Efkan Ala ile görüşmemiz ile yeni Hükümet Konağı süreci başlamış, Bakanın talimatı ile İl Özel İdaremiz emrine 100 bin lira ödenek göndermişti. Proje süreci devam ederken yeni Hükümet Konağı için yer arayışlarımız, kamuoyunun mevcut yerde yapılması beklentisi uyarınca Dumlupınar İlkokulu’na yeni bir bina yaparak çözüme kavuşturmuş olduk. Çorum Müzesine uygun yeni ve yerli bir mimari geliştirildi. Yakın bir süreçte ihalesini gerçekleştireceğiz. Hayırlı olsun” dedi.

DUMLUPINAR İLKOKULU İHALESİ DE 14 NİSAN’DA

Yeni yapılacak 24 derslikli Anadolu İmam Hatip Kampüsü yapım inşaatı işi ihalesinin 4 Nisan Salı günü, 18 Derslikli Dumlupınar İlkokulu yapımı inşaatı işi ihalesinin de 14 Nisan’da yapılacağını söyleyen Uslu, okulun Denizhan Mahallesi’ne yapılacağını sözlerine ekledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim