Geçtiğimiz Cuma akşamı yaşanan darbe girişiminin ardından Çorum’un Alaca ilçesinde de vatandaşlar sokakları doldurmaya devam ediyor. Darbe girişiminin ardından Türk Bayrakları ile her akşam sokaklara çıkan ve demokrasi nöbetine duran Alacalılara Belediye ile bazı kuruluşlar da çeşitli ikramlarda bulunuyor.
Alaca’da önceki gün de Yatkı Namazı’ndan sonra Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan vatandaşlar darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitleri için Hatmi Şerif duaları ve Kur’an-ı Kerim okudular.
İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği demokrasi nöbetinde duanın ardından ise Belediye görevlileri tarafından helva dağıtıldı. Belediye görevlileri ayrıca sabahlara kadar nöbete devam eden vatandaşa simit, poğaça ve çay ikramında da bulundu. Alaca Ticaret ve Sanayi Odası tarafından da halka su ve cips dağıtımı yapıldı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim