Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Alaca Ziraat Odası’nı ziyaret etti. Ziyaret esnasında Alaca Ziraat Odası’nın çalışmaları hakkında bilgiler alan Bayraktar, yapılan faaliyetleri inceledi. Alaca Ziraat Odası’nın güzel bir binası olduğunu ve çiftçiye faydalı hizmetler geliştirdiğini kaydeden Bayraktar, Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz ve ekibini tebrik etti.
Ziraat Odaları Birliği’nin 5 milyona yakın üyesinin bulunduğunu hatırlatan Şemsi Bayraktar, 200’e yakın proje hayata geçirdiklerini ve proje oluşturmaya devam ettiklerini anlattı. Hizmet binası, laboratuarlar gibi çeşitli projeler gerçekleştirerek çiftçinin yararına faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Bayraktar, amaçlarının kendilerine aidat ödeyen çiftçilere daha çok fayda sağlamak olduğunun altını çizdi.
Yaklaşan Milletvekilliği seçimleri öncesinde yem ve gübre desteklemelerini önemsediklerini kaydeden Bayraktar, “Bu desteklemeler çiftçilerimiz için önemli. Siyasi partilerimizin projelerini bu alanda takip ediyoruz” diye konuştu.
Çorum’da tarım arazilerinin yüzde 15’ini sulayabildiklerini söyleyen Bayraktar, “Alaca’da ise bu oran yüzde 20. Koçhisar Barajı’nda yapılan sulama kanalları ile bu oran dahada yukarı çıkacak. Damlama sulamayı yaygınlaştırmamız gerekiyor. Türkiye su zengini bir ülke değil. Basınçlı sulamada Türkiye 50 yıl geride kaldı. Suyu veriyoruz ama nasıl kullanılması gerektiğini anlatamıyoruz. Bunu anlatmamız gerekiyor. Çorum’da tarım arazilerini sulama problemi ortadan kalkarsa Çorum’un hem tarım alanında hem de diğer alanlarda daha hızlı gelişeceğini ve hak ettiği yerde olacağını düşünüyorum. Türkiye’de 2.8 milyon hektar alanı sulayamıyoruz. Güney Doğu’da GAP projesi başlatıldı. GAP’ın sulama alanı bittiğinde Güney Doğu tahıl ambarı olacaktır. Bu yüzden GAP projesi milli bir projedir” dedi.
Şemsi Bayraktar, ziyaretin ardından Ziraat Odası personeli ile hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra ilçeden ayrıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim