Olay, 9 Şubat’ta Özhan Mahallesi'nde meydana gelmişti. 4 ay önce tarım işçisi olarak çalışmak için Hatay'dan Alaca'ya gelen Yusuf Sezgin ile eşi Suriye asıllı Fatma Dibes, bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunmuştu.

Cinayet sonrası Alaca İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro ekipleri, olayı gerçekleştiren kişi veya kişilerin yakalanması için geniş kapsamlı çalışma başlattı. Çorum Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, bir hafta önce Hatay’a giderek Antakya ve Belen ilçelerinde şüphelileri aradı.

Yapılan araştırmada cinayetin aile meclisi kararı ile işlendiği bilgisine ulaşıldı. Çorum polisi ve Hatay polisi yaptığı operasyonda, G.D. (35), A.İ. (22), H.A. (21). M.A. (34) ve M.D. (40) isimli şahısları gözaltına aldı. Zanlılar, Hatay Emniyeti’ndeki işlemlerden sonra Çorum'a getirildi.

Yakalanan 5 kişinin, cinayeti aile meclisi kararı ile işlediklerini itiraf ettikleri öğrenildi. Cinayet olayı ile ilgili bir kişinin ise arandığı öğrenildi. Zanlıların sorgusu sürüyor. (Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim