Bereket TV’de yayımlanan “Toprağın Şifresi” konulu programın çekimleri için Alaca’ya gelen Bereket TV Ekibi Programcısı Sunucusu Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner, Yönetmen Ümit Müşdeci, kameraman Burak Evli ve İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli mühendis Serkan Sayın Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz’ı makamında ziyaret ederek çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Son zamanlarda Alaca’da başarılı olarak yetiştirilen alternatif tarım ürünlerini ve tarımsal projeleri Bereket TV’den izleyiciyle buluşturacak olan ekip, tıbbi ve aromatik bitkiler ve projeler üzerinde röportaj gerçekleştiriyor.

Alaca Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Ziraat Mühendisi Serkan Sayın ile birlikte gerçekleştirilen röportajlar, toplam 5 bölüm olarak yayımlanacak. İlçede yapılan röportajın Eylül ayının ilk haftasında başlayacak olan “Toprağın şifresi” programında 5 bölüm olarak yayımlanacağını söyleyen Bereket TV Programcısı ve Sunucusu Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner, Alaca’da tıbbi ve aromatik bitkiler adına önemli çalışmalar yapıldığını, bunun yanı sıra tarımsal projelerin de gerçekleştiğini ifade etti. Alaca’da yapılan bu faaliyetleri izleyiciyle buluşturmayı arzuladıklarını aktaran Pakkaner, bu amaçla Alaca’ya gelerek röportajlar gerçekleştirdiklerini vurguladı.

Alaca’da yetiştirilen ve kazandıran şifalı olan bitkilerden çörek otu, çerezlik kabak çekirdeği, aspir, çemen, kimyon bitkilerinin çekimlerini yaptıklarını söyleyen Mine Pakkaner, bu tanıtımın ilçe tarım turizmine ve yetiştirilen ürünlerin Pazar olanakların sayısının aratacağına inandıklarını kaydetti. Pakkaner, ilçede potansiyelin çok büyük olduğunu ve meraklı çiftçinin de fazla olduğunu ifade etti.

İlçe tarımı adına röportaj veren İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli mühendis Serkan Sayın ise, Bereket TV sayesinde ilçede yetiştirilen ürünlerin değerinin daha artacağını ve pazar olanaklarının daha da artıp değerleneceğini söyledi. Sayın, ilk çekimden sonra sosyal medya üzerinden gören firmaların kendilerini arayıp Alaca’da yetiştirilen ürünlere talip olduklarını söylediklerini belirtti.

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti. Alaca’ya gelerek tanıtımını yaptıkları için Bereket TV ekibine teşekkür eden Başkan Eyvaz, Bereket TV Programcısı ve Sunucusu Ziraat Mühendisi Mine Pakkaner’e ekibi adına Alaca yöresine ait bir hediye verdi.(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim