Alaca’da yapımı tamamlanan hizmetlerin toplu açılış töreni düzenlendi. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen açılış törenine Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ da katıldı.
7 Haziran seçim çalışmaları öncesinde Çorum milletvekili adaylarına ve partisine destek sağlamak amacıyla Çorum’a gelen Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ, ilk olarak Alaca’da programlara katıldı. Bozdağ, Alaca’da AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Başkanı Av. Rumi Bekiroğlu, Milletvekili Adayları Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt ve Ahmet Sami Ceylan, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Alaca İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, genlik, kadın kolları başkan ve yöneticileri, il genel ve belediye meclis üyeleri ile partililer tarafından karşılandı.
Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz’ı da makamında ziyaret eden Bakan Bozdağ, belediye çalışmaları hakkında Eyvaz’dan bilgiler aldı. Daha sonra ise, Cumhuriyet Meydanı’nda toplu açılış törenine geçildi.
Açılış töreninde ilk kürsüye çıkan Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, hem partisinin genelde, hem de belediye olarak ilçe merkezinde yaptıkları hizmetlerden bahsederken, Alaca’nın “AK Belediyecilik” sayesinde hizmete doyduğunu anlattı.
Ardından Belediye Başkanı Muzaffer Külcü konuştu. Külcü, konuşmasında 7 Haziran’da yapılacak olan seçimlerin önemine değinirken, ülke üzerinde kirli oyun oynamak isteyenlerin hayallerinin bir kez daha sona ereceğini vurguladı.
Milletvekili Salim Uslu ise Alaca’ya yapılan hizmetleri tek tek anlatırken, 13 yıllık AK Parti iktidarı döneminde ilçeye belediye hizmetleri dışında 800 milyon TL’lik yatırım yapıldığını açıkladı. Uslu, 7 Haziran’dan sonra da hizmetleri hiçbir ayrım gözetmesizin devam edeceğini kaydetti.
Adalet eski Bakanı Bekir Bozdağ da, 7 Haziran seçimlerinin hayırlı uğurlu olmasını diledi. Türkiye’nin siyasi tarihinden milletten alamadıkları iktidarı Bizans oyunlarıyla elde eden bazı çevrelerin bulunduğunu ifade eden Bozdağ, 3 Kasım’da Türk milletinin Tayyip Erdoğan’ın kaptanlığında yeni kadroya iktidarı vererek tertemiz bir sayfanın açılmasını sağladığını dile getirdi.
Paralel yapı, muhalefet partileri, kaset operasyonları gibi konularda da görüşlerini paylaşan Bozdağ, 7 Haziran’da ya yeni Anayasa, Başkanlık Sistemi ile yönetilen ve Dünya’nın lider ülkelerinden biri olacak Türkiye, ya da yine krizlerin yaşandığı, eski Türkiye’nin oylanacağını ifade etti. Bozdağ, özgürlükçü yeni bir Anayasa için Alacalılardan 7 Haziran’da AK Parti’ye destek vermelerini istedi.
Çorum Belediyesi Mehter Takımının da gösterileri renk kattığı törende konuşmaların ardından 15.7 milyon TL değerindeki 12 tesisin açılışı gerçekleştirildi.
Açılış töreninden sonra da Bozdağ ve Milletvekili Salim Uslu, Vali Ahmet Kara ile birlikte açılışı yapılan 1. Nolu Aile Sağlığı Merkezi ve İçme Suyu Arıtma Tesisi’ni yerinde görerek, yetkililerden bilgi aldılar.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim