Cumhurbaşkanlığı, Çorum Valiliği, Çorum Belediye Başkanlığı, Hitit Üniversitesi, Ticaret ve Sanayi Odası ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü organizesinde düzenlenen yarışlara 17 sporcu katıldı. Yarışları AK Parti Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Vali Yardımcısı Azmi Yeşil, TSO Başkanı Çetin Başaran Hıncal, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer ve davetliler izledi. Yarışlarda, sporcular derece elde edebilmek için kıyasıya mücadele etti.
Kocaeli Brisaspor’dan Halil İbrahim Doğan 40 kilometrelik yarışı etabı 59.12’lik derecesiyle birinci bitirirken, Denizli Telekomspor’dan Süleyman Urcu 1.01.29’luk derecesi ile ikinci oldu. Kocaeli Brisaspor’dan 1.01.43’lük derecesi ile Eşref Batuhan Pekcan üçüncü olurken, Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik Dağcılık Spor Kulübü’nden Ersin Kara 1.01.53’lük derecesi ile dördüncü oldu. Yarış sonunda takım sıralamasında ise Kocaeli Brisaspor birinci, Denizli Telekomspor ikinci Giresun Lisesi Bisiklet İzcilik ve Dağcılıkspor Kulübü ise üçüncü oldu.



“Çorum barışın hayat bulduğu bir şehir”
AK Parti Çorum milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum’un Kadeş’i ile, sanayisiyle, gençleriyle, üniversitesiyle, halkıyla birlikte barışın hayat bulduğu bir şehir olduğunu söyledi. Bisiklet Federasyonu ile birlikte “Barış için pedal çeviriyorum” sloganıyla sempozyumu başlattıklarını dile getiren milletvekili İlksen Ceritoğlu Kurt, ”Biz bunu bir lansmanla sporunda barışa, gençliğinde barışa katkısı göstermek için birçok ilden sporcunun katılımıyla bisiklet yarışlarını başlatıyoruz. Çorum Kadeş’i ile, sanayisiyle, gençleriyle, üniversitesiyle, halkıyla birlikte barışın hayat bulduğu bir şehir. Biz bu programı önemsiyoruz. Yarın Cumhurbaşkanımızın himayesindeki sempozyumumuz başbakanımızın teşrifleri ile yapılacak” dedi.



"Sağlam kafa, sağlam vücutta bulunur ilkesiyle hareke geçiyoruz" 
Kadeş Barış Antlaşması’nın M.Ö 1200’lü yıllarda Hititlerle, Mısırlılar arasında yapıldığını hatırlatan Kurt, “Bu etkinlik Çorum adına katma değer oluştururken, dünya barışına katkı sunacak. 21. yüzyılda kadın erkek fırsat eşitliği konuşulurken, geçmişte bu anlaşmayı kral ve kraliçenin birlikte imzaladığını görüyoruz. Bu da dünyaya vermek istediğimiz mesajın en anlamlısı. Bu şehir bizim. Çocuklarımız burada yaşayacak. Barışından, leblebisine, üniversite, sanayisiyle her şeyiyle kadar Çorum burada. Burada kültür turizmine ilgi duyan misafirlerimize inanç turizmine ilgi duyan turizmlerini herkesi bekliyoruz. Ama öncelikle sağlam kafa sağlam vücutta bulunur ilkesiyle hareke geçiyoruz” şeklinde konuştu.
Yarışlarda dereceye giren sporculara düzenlenen törenlere ödülleri verildi.

Editör: TE Bilisim