Bahattin Çelik, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi:

“Bu toprakların yetiştirmiş olduğu çok değerli hemşerilerimizin doğup büyüdükleri memleketlerine sahip çıkması, ilçelerine ve illerine değerli eserler kazandırması Alaca ve Çorum adına gurur vesilesi olmuştur.

İlçemize Yüksekokul yaptırmak amacıyla kurduğumuz Alaca Eğitim Vakfı olarak hayırsever hemşerilerimizin bağışlarıyla 100 dönümlük bir arsa oluşturup kendisinden Alaca’ya Yüksekokul binası yaptırmasını talep ettiğimizde; kendisi de büyük bir heyecanla Alaca’ya yakışacak güzel bir proje yapalım demiş ve gerçekten belki de ilçe bazında Türkiye’de hayırseverler tarafından yaptırılan en büyük ve en güzel Yüksekokul projesini Alaca’ya kazandırmıştır. 20 Ekim tarihinde Yüksekokulumuzun açılışını bizzat gerçekleştiren Sayın Avni Çelik, Yüksekokulumuza 1 milyonluk ilave destek ve 200 öğrenciye burs sağlayacağını belirterek sadece Yüksekokulumuzu yaptırmakla kalmayıp, bu eseri geliştirmeye ve desteklemeye de devam edeceğini göstermiştir.

Üniversite kontenjanlarının büyük ölçüde boş kaldığı son dönemde yüksekokulumuzun açılan 9 bölümünün de kontenjanlarının yüksek oranda dolmuş olması; uygun bölümlerin seçilmesinin ve fiziksel koşulların yükseltilmesinin ne kadar önemli olduğunu ortaya koymaktadır. Bu vesileyle; böyle güzide bir eseri inşa ederek ve bizzat açılışını yapmak suretiyle ilçemizin ve ülkemizin hizmetine sunmuş olan Sayın Avni Çelik’e hem Alacalılar adına hem de Alaca Eğitim Vakfı olarak şükranlarımızı sunuyor, bu eserin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz.”

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim