Edirne’de görev yaparken tekrar Çorum Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü görevine atanan ve geçtiğimiz günlerde görevine başlayan Orhan Sarı’nın ilk misafirleri de ağır oldu. Uluslararası Kadeş Barış Kardeşlik ve Eşitlik Sempozyumu için Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte Çorum’a gelen Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları Dr. Durali Koçak ve Ahmet Güldal, İl Müdürlüğü’ne ziyarette bulundu.

Yeni görevi başlayan Orhan Sarı’yı tebrik ederek görevinde başarı dileyen Müsteşar Yardımcıları Koçak ve Gürdal, Çorum' un tarımsal yapısı, mevcut projeler ve önümüzdeki dönemde yürütülecek çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Arazi toplulaştırma ve mera ıslahı çalışmalarına öncelik vereceklerini dile getiren Sarı, “Çorum da tarım alanlarının parçalı olması birim alandan alınan verimin düşük olmasına ve girdilerin fazla olmasına sebep olmaktadır. Sulanabilir tarım arazilerinin sulamaya açılmasının da önünde bir engel teşkil etmektedir.

Ayrıca Çorum' da mera ıslah çalışmalarının hızlı bir şekilde tamamlanması hayvancılığımız için önemlidir. Bu sebeple tarım ve hayvancılıkta daha iyi noktalara gelmemiz için arazi toplulaştırma ve mera ıslah çalışmalarının bir an önce tamamlanması öncelik kazanmıştır” dedi.

Ayrıca su ürünleri denetimlerinin daha etkin yürütülmesi için ilimizde su ürünleri kontrolü için tekneye ihtiyaç olduğunu dile getiren Orhan Sarı, Müsteşar Yardımcısı Koçak’tan tekne sözü de aldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sarı ayrıca etkinliklerde karşılaştığı Başbakan Yıldırım ile Bakan Ahmet Eşref Fakıbaba’ya da çalışmaları hakkında brifing sundu. Bakan Fakıbaba da yeni görevinde başarılar dilediği Sarı’ya arazi toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması gerektiğini dile getirerek Bakanlık olarak gereken desteği vereceklerini söyledi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim