Beraberinde İl Garnizon Komutanı J. Albay Fatih Üstündağ ve çok sayıda yetkili ile birlikte Alacahöyük’te incelemelerde bulunduktan sonra Alaca’ya geçen Vali Kılıç’ı burada Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz ile çok sayıda kurum müdürü karşıladı.
Alaca’da ilk olarak Hükümet Konağı önüne gelerek burada açıklamalarda bulunan Vali Kılıç, mevcut Hükümet Konağı’nın ve yanında bulunan Dumlupınar İlkokulu’nun yıkılacağını belirterek ortaya çıkan 7. 5. Dönümlük alana bölgenin tarihi ve mimari özelliklerine uygun U şeklinde yeni bir Hükümet Konağı yapılacağını açıkladı.
Alaca Hükümet Konağı olacak olan binanın önündeki havuzdan meydana doğru şelale şeklinde suyun akacağını anlatan Vali Kılıç, okul alanının da katılması ile oluşacak alanın büyük bölümünün rekreasyon alanı, park ve yürüyüş yolu gibi düzenleneceğini bildirdi.
Vali Necmeddin Kılıç yıkılacak olan okulun yerine de biraz daha ilerisinde bulunan bir arsaya 24 derslikli yeni bir okul daha yapılacağını, bu sayede ortaya çıkacak modern meydan, park ve Hükümet Konağı’nın güzel bir yaşam alanı haline geleceğini ifade etti.
Alaca’da yapılacak çalışmanın proje ihalesinin bu ay sonu veya Eylül ayı başında ihaleye çıkarılacağını belirterek 6 aylık proje hazırlama sürecinin ardından yapım çalışmalarına gelecek yıl inşaat sezonu ile başlanacağını dile getiren Vali Kılıç, “Alacalı vatandaşlarımıza hayırlı olsun” diye konuştu.
Alaca Belediye Başkanı Eyvaz da uzun süredir sürüncemede kalan Alaca Hükümet Konağı projesinin Vali Kılıç’ın direktifleri ile hız kazandığını vurgulayarak bu konuda üzerlerine düşen her türlü işe hazır olduklarını sözlerine ekledi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim