Her gün akşam namazından sonra sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, vatandaşların sahneye çıkarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiği Cumhuriyet Meydanı binlerce kişiye evsahipliği yapıyor.
Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz’ın her gün vatandaşlara seslendiği ve zaman zaman diğer sivil toplum kuruluşları ve siyasi parti temsilcilerinin konuşma yaptığı platformda demokrasi nöbetine katılanlara çeşitli ikramlarda da bulunuluyor.
15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine sık sık duaların okunduğu meydanda Belediye başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları tarafından da çeşitli ikramlar dağıtılıyor. Açtıkları stantlarla demokrasi nöbetine katılan halka çay, çorba, pilav, helva, su ve çeşitli yiyecekler ikram ederek milli iradenin yanında olduklarını gösteren sivil toplum kuruluşları takdir topluyor.
Alaca’da da son günlere girilen demokrasi nöbetine son olarak AK Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı Murat Yıldırım, İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, Merkez İlçe Başkanı Yaşar Anaç, İl ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, Alaca Belediye Başkanı Muhammed Esat Eyvaz ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Belediye’nin simit, poğaça ve çay dağıttığı programda İlim Yayma Cemiyeti tarafından meyve suyu, kek ve kuruyemiş dağıtıldı. Alaca Ziraat Odası’nın kek ikramı yaptığı etkinlikte Fen Yem sahipleri Cemal ve Kemal Demir tarafından ekmek arası kavurma ikramında bulundu.
Alacahöyük İmam Hatibi Kenan Deve, Bolatçık Köyü İmam Tatibi Aziz Bilici, Hacı Şirin, Furkan Müezzinoğlu Şıhlar Yeni Camii Müezzin Kayyımı Yücel Öz ve İlçe Vaizi Abdullah Koçak tarafından Kur’an-ı Kerim okunan programda İlçe Müftüsü İhsan Caner de ülkemizin birlik ve beraberliği, huzuru için dua etti.
Çorumlu sanatçı Recep Kunduz’un ilahileri ile renk kattığı programda semazen gösterisi de ilgiyle izlendi. Emekli banka Memuru Murat Kaya da şiirleri ile etkinliğe renk kattı.



(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim