TC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığı’na “Türkiye’de Hayat Boyu Öğrenmenin Desteklenmesi-II” programı kapsamında Alaca TSO’nun sunduğu ve Bin 230 proje arasından destek almaya hak kazanan 37 proje arasına giren “Kadın Eliyle Şişe Camda Kum Hayat Buluyor” projesi sertifika töreni ve sergisi yapıldı.

İlçedeki işsiz 25-64 yaş aralığındaki 45 kadının el sanatı öğrenerek aile ekonomisine katkı sağlamasını amaçladığı ve bu kapsamda kurulan Yöresel Cam Sanatları Kooperatifi ile de Çorum - Alacahöyük - Boğazkale - Nevşehir turizm bölgesine yönelik yapılacak hediyelik eşyaların pazarlanmasının amaçlandığı projenin kapanışına AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan, Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ, Alaca TSO yetkilileri ve ilçe protokolü katıldı.

Projenin ilçe ekonomisine katkısına değinilen konuşmaların yapıldığı törende 45 kursiyere sertifikaları dağıtılarak yaptıkları eserlerin yer aldığı sergi gezildi. Ayrıca Alaca ekonomisine katkı sağlayan işverenlere de plaket verildi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim