Konu hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Fatih Arslan, Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde, Türkiye’nin 33 ilinde yürütülen 80 hibe projesine ait ürün ve çıktıların sergilendiği “Hayatlar Değişiyor, Türkiye Gelişiyor II. Proje Fuarı”nda Çorum’u ve ilçelerini Alaca TSO’nun temsil ettiğini söyledi.

Projenin somut çıktılarının sergilendiği fuara katılmanın kendileri için bir tanıtım aşaması olduğunu söyleyen ve bunu da başarılı şekilde yerine getirdiklerini anlatan Arslan, “Fuar etkinliği sırasında, Türkiye’nin 33 ilinde, pek çok farklı alanda projeler yürüten yetkililerle, bu projelerin amaçları ve başarıları hakkında görüşmeler yapılmıştır. Bizde yapılan tanıtımlar da ilçemizi bölgemizi ve camda kum sanatı ürünümüzü tanıtmış bulunmaktayız. İnşallah bu tanıtımımız daha sonraları kooperatif kurulduktan sonra ekonomiye dönüşür.

Proje fuarındaki standımızı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı ve Program Otoritesi Başkanı Sayın Kürşad Arat ve Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Elçi-Müsteşarı ve Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı Sayın François Begeot ve İKG Başkan V. Burak Çağatay Doğan ziyaret ederek projemiz hakkında bilgi aldı”

Proje Koordinatörü Fatih Arslan fuarda uygulamalı olarak Camda Kum Sanatı çalışması örneğinin sergileyen Alaca TSO standının tüm dikkatleri üzerine çektiğini ve beğeni topladığını sözlerine ekledi.

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim