İHH öncülüğünde düzenlenen ve Alaca Belediyesi, Alaca Ticaret Odası ve Borsası ile Memur-Sen Alaca Şubesi’nin de destek verdiği yardım kampanyasında, un fabrikası sahipleri ve hayırsever gönüllülerden toplanan 54 ton un ve gıda, Salı günü yola çıkarıldı.
2 tır dolusu yardımın yola çıkması nedeniyle Alaca Sebze Pazarı’nda düzenlenen uğurlama törenine Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, İlçe Millî Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, İlçe Müftüsü İhsan Caner, İHH Çorum Şubesi Başkanı Selim Özkabakçı ve Alaca Memur-Sen Şube Başkanı Kadir Şimşek’in yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.
Alaca Memur-Sen Şube Başkanı Kadir Şimşek, yardım kampanyasının yaklaşık 20 gün önce başlatıldığını hatırlatarak, “Bu yardım kampanyasına tüm Alaca halkı büyük bir duyarlılık göstermiş ve kısa sürede 2 tırı doldurarak 54 ton un ve gıda toplanmasını başarmıştır. Çorum’dan gidecek 5 yardım tırından 2’sinin Alaca’da hazırlanması ilçe halkı adına gurur verici bir gelişmedir.” ifadelerini kullandı.
Daha sonra Kur’an-ı Kerim okunması ve İlçe Müftüsü İhsan Caner’in duasının ardından 54 ton gıda ve un taşıyan yardım tırları Suriye’deki Türkmen Bölgesi’ne ulaştırılmak üzere yola çıktı.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim