Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Afrin’de terör yapılanmalarına yönelik başlattığı ‘Zeytin Dalı’ harekâtına Alaca’dan tam destek geldi. Askerlik şubesi önüne akın eden vatandaşlar, Afrin operasyonuna katılmak için dilekçe ile başvuruda bulundu.

Başvuranlar arasında Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu, MHP İlçe Başkanı Şeref Ercoşkun, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, oda temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar yer aldı. Askerlik Şube Başkanı Salih Çelik, müracaatları tek tek alarak, herkese ilgisinden ötürü teşekkür etti.

Askerlik şubesi önünde açıklama yapan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, yapılan bu başvuruyla tüm Alaca’nın Mehmetçiğin ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yanında olduğunu gösterdiğini belirterek, “Alacalının Mehmetçik ve ordusuyla nasıl gurur duyduğunu burada ifade etmiş oldunuz. Alacalı; bu memlekete kim göz dikerse her zaman ordunun yanında olduğunu gösterdi. Aslında Türk milletinin sadece ordusunun askerden ibaret olmadığını, Türk milletinin her bireyinin asker olduğunu gösterdiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum. İhtiyaç olması durumunda her zaman ordumuzun yanında ve hizmetindeyiz” diye konuştu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim