Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın “Türkiye İç Sularını Balıklandırma Projesi” kapsamında Antalya Kepez Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü tarafından üretilen, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından alınarak Alaca İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne teslim edilen 53 bin adet balıktan 40 bin pullu sazan yavrusunun Soğucak Barajı’na; 8 bin adet pullu sazan yavrusunun Çopraşık Göleti’ne, 5 bin pullu savan yavrusunun Gerdekkaye Göleti’ne bırakıldığı belirtildi.
Balıkların İlçe Tarım Müdür Vekili Cumhur Atalık, Ziraat Mühendisi Müjde Aytaç ve Şoför Yahya Hayat’ın 53 bin balık bırakıldığı dile getirildi.
Balıkların iki yıl avlanmaması gerektiğini hatırlatan Tarım Müdürü Atalık, bu sayede göletlerdeki balık popülasyonu artacağını ifade ederek “Göletlere bıraktığımız balıklar ile gölet ve barajlarımızın su ürünleri açısından zenginleştirilip, ülke ekonomisine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Ayrıca barajlardaki balık sayısını arttırmak için çalışmalarımız hızla devam ediyor” diye konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim