Düzenlenen törene Kaymakam Vekili Önay Altuntaş, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Müftü İhsan Caner ve vatandaşlar katıldı. Açılışta konuşan Müftü Caner, ilçede 8’incisi açılan Kur’an Kursu’na destek olanlara teşekkür ederek, hayırlarının Allah katında makbul olmasını diledi. 30 öğrenciyle eğitime başlayan Fatih Kur’an Kursu’nun 2 katlı olarak inşa edildiğini dile getiren Caner, “Gelecek yıl alt katı 4-6 yaş grubu çocuklara, üste katı ise bayanlara yönelik Kur’an Kursu olarak hizmet verecek” diye konuştu.
Belediye Başkanı Eyvaz ise Kur’an Kursu’nun ilçeye hayırlı olmasını dileyerek, “Yeşil alan olarak ayrılmış arsa, işlemleri tamamlanarak Diyanet Vakfına verildi. Binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür ederim. Kur’an Kursu olan yerlerde topluma zararlı nesil yetişmez. Bu imkanı bizlere veren başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Ahmet Davutoğlu’na teşekkür ediyorum. Öğrencilerimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Konuşmaların ardından Müftü Caner’in duası ile kursun açılışı yapıldı. Davetlilere ikramda da bulunulan caminin açılış töreninde mevlid de okutuldu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim