Alaca Sakarya Ortaokulu'nda düzenlenen programa Alaca Belediye Başkanı Halil İbrahim Şaltu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Programda konuşma yapan Anadolu Gençlik Derneği Alaca Temsilcisi Sedat Altun, “Fetih, yönetimin zulümden kurtulup adalete açılmasıdır” dedi.

Her yıl geleneksel olarak düzenledikleri Mekke’nin Fethi etkinliğine katılanlara teşekkür ederek gençlere yakışan en güzel takının güzel ahlak olduğunu söyleyen Sedat Altun, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Ahlak, kendimiz için istediğimizi kardeşimiz için de istemektir. Ahlak, kendimiz için istemediğimizi kardeşimiz için de istememektir. AGD olarak güzel ahlakı kuşanmış, tüm insanlığın hayrına ve Cenabı Allah'ın rızasını kazanmaya çalışan bir nesil yetiştirmek için çaba gösteriyoruz. AGD kötülükleri, çirkinlikleri çoğaltmak için değil, iyilikleri, güzellikleri çoğaltmak için vardır. Bizim gündemimizde hak vardır, hakikat vardır, adalet vardır, merhamet vardır, vicdan vardır, iyilik vardır, güzellik vardır. Biz kötülüklerin değil iyiliklerin, güzelliklerin ve hayrın yayılmasını istiyoruz”

Altun, Aralık ayı içinde tüm liselerde Siyer-i Nebi yarışması düzenlediklerini de vurguladı.

Etkinlikte konuşmaların ardından Belediye Başkanı Şaltu tarafından Siyer-i Nebi Yarışması’nda dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim