Müftü İhsan Caner için Alaca Baddal Dede Parkı'nda veda yemeği düzenlendi.

İlçe Müftülüğü tarafından verilen yemeğe; Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Garnizon Komutanı Salih Çelik, Milli Eğitim Müdürü Cengiz Kılınç, Tarım Müdürü Cumhur Atalık, Nüfus Müdürü Memduh Atakcan, şube müdürleri, daire amirleri ve müftülük personeli katıldı.

Yemekte konuşan Müftü İhsan Caner; “1956 yılında Yozgat İli Merkez Yeşilova Köyünde doğdum, ilk dini eğitimini dedemden ve köy camii imamından aldım. 1976 yılında Yozgat İmam Hatip Lisesinden mezun oldum ve aynı yıl Kayseri Bünyan Merkez Yeni Mahalle Camii İmam Hatibi olarak göreve başladım. İmam Hatiplikle beraber Kayseri Yüksek İslam Enstitüsü’ne devam ettim ve 1981 yılında mezun oldum. Görev yaptığım yerlerde, birçok cami, Kur’ân kursu, müftülük hizmet binaları açılmasını sağladım. Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre organizasyonlarında kafile başkanı olarak verilen görevleri başarıyla yerine getirdiğime inanıyorum. Çok sıkıntılar yaşadım, imamlık önceden sıkıntılarla doluydu. Problemli ilçelerde görev yaptım ama Alaca’da başkan ve kaymakamımızdan çok iyilikler gördüm. Burada kendilerine çok teşekkürlerimi sunuyorum. Alaca güzel bir yer, ben burada 6 yıl kaldım ve memnunum. Bu anlamda hepinizden helallik istiyorum” dedi.

Düzenlenen programda konuşan Kaymakam Ramazan Kurtyemez; “İhsan Caner hocayla uzun yıllar görev yaptık, görevini en layıkıyla yapan bir hizmet eridir. Hepiniz Allah rızası için çalışıyorsunuz. Bu anlamda imamlar ve müezzinler in yaptıkları işler daha farklı ve özel işlerdir bu anlamda hepinize teşekkürler ediyorum. Görevlerinizi layıkıyla yerine getirdiniz. Fedakarca hizmet veren hocalarımıza teşekkür ediyorum. Hocamın Amasya Müftü Yardımcılığı görevinde başarılar diliyorum. Başarılı olacağına inanıyorum. Kendisi, iyi bir baba, iyi bir arkadaş, iyi bir hoca idi. Görev yaptığım süre içerisinde kendisinden ben memnundum bu anlamda ben hakkımı helal ediyor başarılarının devamını diliyorum” diye konuştu.

“Ben de bir İmam Hatip mezunuyum. Her zaman imrendiğim bir mesleği yapıyorsunuz” diye konuşan Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise; “Ben de İmam Hatip mezunu olarak her zaman yanınızda olmaya gayret ediyorum. Müftü beyin ilk geldiği günden beri her zaman yanında olmaya, destek vermeye gayret ettik. Bu anlamda yapmış olduğu hizmetlerden dolayı İhsan Caner hocamıza teşekkürlerimi sunuyorum. Sizler benim imrendiğim bir camiasınız. Hepinizden Allah razı olsun. İdeallerimize uygun hizmetler veriyorsunuz. Sizlerin mesleği öyle güzel bir meslek ki hem ibadet ediyor, örnek oluyor hem de kendi ibadetlerinizi yapıyorsunuz. Bizler hocamızdan memnunuz yeni görev yerinde başarılar diliyorum” ifadesini kullandı.

Düzenlenen yemek programında, verilen yemek ve ikramların ardından İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Müftü İhsan Caner’e plaket verdi. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim