İlk olayda 1 kişi ineğin ayak darbelerinden dolayı öldü. Edinilen bilgilere göre Alaca’ya bağlı Çopraşık Köyü’nde ikamet eden 59 yaşındaki N.A doğum yapacak olan ineğe bakmak için ahıra gitti. Yaşlı adam uzun süre ahırdan çıkmadı. Durumdan şüphelenen eşi ise ahıra gittiğinde yaşlı adamı yerde hareketsiz bir şekilde buldu.

Bunun üzerinde sağlık ekiplerine haber verildi. 112 Acil ekipleri tarafından yapılan muayenede şahsın ineğin ayak darbeleri ile öldüğü tespit edildi. Cumhuriyet Savcısının olay yerinde yaptığı incelemenin ardından yaşlı adamın cenazesi hastane morguna kaldırıldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İkinci olayda ise 66 yaşındaki kronik astım hastası kadın öldü. Edinilen bilgilere göre; Alaca Miyanesultan Köyünde ikamet eden kronik astım hastası 66 yaşındaki Y.Y. isimli kadın evinin önünde köylüler tarafından yerde hareketsiz halde bulundu. Köylülerin olayı bildirmesi üzerine ambulansla Alaca Devlet Hastanesi’ne kaldırılan kadının yapılan kontrollerde hayatını kaybettiği belirlendi. Olay ile ilgili bilgi verilen Cumhuriyet Savcısı’nın talimatı ile tahkikat başlatıldı.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim