Meydanda nöbet tutan vatandaşlara AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Çorum eski milletvekili ve Sağlık Bakanı eski yardımcısı Agah Kafkas, İlçe Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, İlçe Garnizon Komutanı Kurtuluş Dönük, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, İl Genel Meclis Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri ve STK temsilcileri destek verdi.
İlk olarak Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz halka seslendi. “Vatan için, bayrak için, İslam için, namus için, Ankara’da, İstanbul’da, Türkiye’nin her yerinde nöbet tutan milletimize selam olsun” diyerek sözlerine başlayan Belediye Başkanı Eyvaz, bu milletin kendi paralarıyla almış olduğu silahları, uçakları ve tankları yine halka çeviren hainleri şiddetle kınadıklarını dile getirdi. Hain darbecilerin 1960 yılında Adnan Menderes’i katlettiğini belirten Eyvaz, “An ne o an, millet ne o millet. Bir hafta önce gördüğünüz gibi bu millet dik duran Recep Tayyip Erdoğan’ı Adnan Menderes’i yedirdikleri gibi hainlere yedirmeyecek. Her zaman Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında dik duracak. Burada nöbetimizi Başkomutanımız Recep Tayyip Erdoğan sonlandırana kadar başka hiç kimse sonlandıramayacak. Bu tanklara kafa tutanlara, bombalarla şehit olanlara sahip çıkmalarını Alacalılar adına aramızda bulunan Milletvekilimiz ve Sağlık Bakan Yardımcımıza rica ediyorum. Şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Onları şehit eden hainlere gereken ceza verilecek” diye konuştu.
Kaymakam Ramazan Kurtyemez ise, nöbetin 8’inci gününde olduklarını belirterek, hiçbir fire vermeden nöbete devam eden vatandaşlara teşekkür etti. Kurtyemez, 15 Temmuz 2016 akşamı seçilmiş hükümete ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a karşı alçakça bir darbe girişiminde bulunulduğunu vurguladı. Darbe girişiminin püskürtülmesinde sağduyuyla yaklaşan Emniyet ve Jandarma teşkilatına teşekkür eden Kurtyemez, “Gerçekten kendi canlarını hiçe sayarak tankların önüne yatan, bombaların önünde fedakârca sanki hiçbir şey yokmuş gibi direnen bu aziz millete, dünyada hiçbir yerde olmayan demokrasiye ve liderine sahip çıkan bu aziz millete bir kere daha teşekkür ediyorum. Allah onları başımızdan eksik etmesin. Her zaman yanımızda olacaklarından eminiz” şeklinde konuştu.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim