Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci ile TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katıldığı törende Alaca Ticaret ve Sanayi Odası da akredite belgesini alarak 5 yıldızlı odalar arasına girmeyi başardı. Oda ve borsalarda kurumsal kapasitenin artırılması ve üyelere sunulan hizmet kalitesinin iyileştirilmesi amacıyla başlatılan “Akreditasyon Sistemi”ne yönelik sertifika töreni Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nde yapıldı.

Törene Alaca TSO adına ise Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin, Meclis Başkanı Hasan Demiran, Meclis Başkan Yardımcısı Yasin Biber ile Oda Genel Sekreteri Fatih Arslan katıldı.

13. dönem akreditasyon töreninde konuşan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, 21 Oda ve borsa’nın daha 5 yıldız kapsamına girmeye hak kazandığını söyledi. Rifat Hisarcıklıoğlu, “Oda ve borsalar reel sektör için hizmet üreten ve sunan merkezler haline geldiler. Proje üretiyorlar, yurtdışına açılıyorlar, reel sektöre işin hakkını vererek kanaat önderi oluyorlar. İşte 5 yıldızın manası da burada gizli” diye konuştu.

2017 yılı başlarında akredite oda olabilmek için çalışmalarına hız veren Alaca TSO, bundan böyle üyelerine daha kaliteli ve etkin hizmet sunabilecek. Alaca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Şirin, “Oda ve Borsalar 103 kriterden bağımsız denetçi kuruluşlarca denetlenerek akreditasyon statüsü kazanabiliyor. 2017 yılında 13. dönem akreditasyon sürecine dahil olmak için yaptığımız kabul edilmiştir. Odamız , 2018 yılının Ocak ayında tarafsız ve bağımsız denetim kuruluşu Türk Loydu tarafından gerçekleştirilen denetime kadar çalışmalarını tamamlamış ve denetimden başarıyla geçerek akredite oda olma hakkına sahip olmuştur. Odamıza beş yıldız statüsü kazandıran Başta Genel Sekreterimize, oda personelimize ve bu süreçte emeği olan tüm organ üyelerimize teşekkür ediyor ve Alacamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Buna göre Alaca TSO ile birlikte 2018 yılı içerisinde denetlenen ve ilk kez akredite olan odalar “Malkara Ticaret Borsası, Söke Ticaret Borsası, Yüksekova Ticaret Borsası, Keşan Ticaret Borsası, İMEAK DTO İzmir Şube, Kırıkkale TSO, Bulancak TSO, Malkara TSO, Boğazlıyan TSO, Gerede TSO, Erdemli TSO, İMEAK DTO Antalya Şube, Çayeli TSO, Babaeski TSO, Malatya Ticaret Borsası, Bafra Ticaret Borsası, Kırklareli Ticaret Borsası, Bafra Ticaret Borsası, Niksar TSO ve Birecik TSO” olarak açıklandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim