Alaca TSO Genel Sekreteri Fatih Arslan tarafından 30 kadın kursiyere 4 gün üzerinden toplam 32 saat olarak verilen girişimcilik eğitiminin ardından sertifika almaya hak kazanan kursiyerlere “Uygulamalı Girişimcilik Sertifikası” verilecek.

Eğitimini tamamlayan ve sertifika almaya hak kazanan girişimciler KOSGEB girişimcilik desteğinden faydalanabilecek.

KOSGEB girişimcilik desteklerinin yeni işyeri açana 50 bin lira hibe, 100 bin lira faizsiz kredi şeklinde olduğunu belirten Alaca TSO Genel Sekreteri Arslan, bundan sonra da yeni girişimcilik kursları için kayıtların başladığını bildirerek, “Kayıt için 18 yaşını doldurmuş olmak ve aktif vergi kaydı bulunmamak yeterlidir” dedi.

Müracaatların şahsen Alaca Ticaret ve Sanayi Odası’na yapılacağını ve tüm girişimcileri kurslarına ön kayıt yaptırmaya beklediklerini dile getiren Arslan, açıklamasının devamında şu bilgileri verdi:

“Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri, ülkede girişimcilik kültürünün yaygınlaştırılması ve başarılı işletmelerin kurulması genel hedefine uygun olarak; girişimcilerin iş kurma ve yürütme konularında bilgi ve beceri sahibi olmaları, bu süreçte kendi rol ve sorumluluklarının farkına varmaları ve kendi iş fikirlerine yönelik iş planı hazırlayabilecek bilgi ve deneyim kazanmaları amacıyla düzenlenir.

Bu destekten Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayan ya da İŞGEM’de yer alacak girişimciler yararlanabilir.

Girişimcinin başvuru tarihi itibariyle son 1 (bir) yıl içerisinde aynı faaliyet konusunda (Güncel NACE-Ekonomik Faaliyet Sınıflamasında yer alan 4’lü koda göre) şahıs işletmesinin bulunmaması gerekmektedir. Ayrıca Girişimcinin tüzel kişi statüsünde kurulmuş herhangi bir işletmede%50’den fazla ortaklığının olmaması gerekmektedir.

Girişimcinin kuracağı işletme, Türk Ticaret Kanunu’nda tanımlı gerçek veya tüzel kişi statüsünde olmalıdır.

Girişimcinin destek sürecinde; başka bir işletme/kurum/kuruluşta SGK hükümlerine tabi olarak çalışmaması gerekmektedir.”

Editör: TE Bilisim