Toplantıya Alaca TSO Meclis Başkanı Hasan Demiran, Alaca TSO Yönetim Kurulu Başkanı Günser Şirin, Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı İsmail Ataç ve Şoförler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Duran Ongu’nun yanı sıra Alaca TSO Yönetim Kurulu Üyeleri ile ilçedeki mali müşavirler katıldı.
Borç yapılandırma hakkında bir sunum yapan Mali Müşavir Halil İbrahim Şaltu; borç yapılandırmayı kapsayan 6736 sayılı yasanın 01.09.2016 tarihinde yürürlüğe girdiğini hatırlatarak, yasadan faydalanmak isteyenler için son başvuru tarihinin 25 Kasım olduğunu söyledi.
Yasaya göre vergi mükelleflerinin hem SGK hem de vergi borçlarını yeniden yapılandırarak ödeyebileceklerini belirten Halil İbrahim Şaltu, “Yasada ayrıca vergi mükellefleri için gelir ve kurumlar vergisi, Katma Değer vergisi ve stopaj yönünden matrah artırımı imkânı getirilmiştir. Bu imkândan faydalanacak vergi mükellefleri matrah artırımında bulundukları takdirde daha sonra yapılacak olan vergi incelemelerinde hem cezadan, hem de ceza ile gelecek olan ek vergilerden de kurtulacaklardır.” dedi.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim