Oda Başkanı Yılmaz, “Her zaman desteklerinizle yanımızda, sorunlarımızın çözümünde de bizlere yol gösterici oldunuz. Yeniden Türkiye Büyük Millet Meclisinde bizleri temsil etmeniz bizlere güç katmaya devam edecektir. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

“TOPRAĞIMIZA SAHİP ÇIKALIM”
Yapım çalışmaları devam eden Koçhisar Barajı sulama projesi ile bölgede tarımsal kalkınma yaşanacağını belirten Uslu, “Sulu tarımın bölgede faaliyete geçmesi ile ürün çeşitliliği ve verimliliği artacaktır. Bizler devlet olarak görevimizi yerine getiriyoruz. Sizlere de kamu temsilci STK olarak projenin gerçekleşmesiyle büyük görevler düşüyor. Çiftçilerimizin yönlendirilmesi, bilinçlendirilmesi ve doğru kararlar vermesi sizin yapacağınız çalışmalarla gerçekleşecektir. Görev bilinci ve sorumluğunu dikkate alarak çalışmalarınızı yürütün. Toprağımıza sahip çıkalım. Sahiplenelim ve geleceğimiz gençlerimizi bu yönde bilinçlendirelim. Doğru ve verimli kullanım için eğitim çalışmalarına destek verelim” dedi.

“BİTKİSEL VE HAYVANSAL ÜRETİM SANAYİ ÜZERİNE ÇALIŞMALAR YAPIN"
Hayvancılık Organize Sanayi ile ilgili de çalışmalar yapılması gerektiğini söyleyen Uslu, “Hayvancılığın endüstriyel üretime daha fazla entegre olması gerekiyor. Bitkisel ve hayvansal üretimin ve bunlara dayalı sanayinin desteklenmesi, geliştirilmesi, ürünlerin paketlenmesi, işlenmesi, muhafaza edilmesi ile pazarlama yöntemleri konusunda Bakanlığımızla koordineli çalışmalar yapabilirsiniz. Günümüz şartlarına uygun ve verimli çalışma kalkınmamıza da katkı sağlayacaktır. Kızılırmak-Yeşilırmak arasındaki bölgeye uygulanacak havza projesi kapsamında “Orta Anadolu Özel Kalkınma Programı” hazırlanmasını için çalışma başlattık. Projenin uygulanması aşamasında sizlere önemli görevler de düşecektir” şeklinde konuştu.
Ziyarete, Alaca Ziraat Odası Başkanı İlhan Yılmaz, Meclis Başkanı Turabi Aygün, Genel Sekreter Dursun Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhami Öztürk, Selfet Gül, Bekir Yıldız, Sinan Uysal, Süleyman Yeleç, İbrahim Arslan, Lokman Sarı ve Ali Güler katıldı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim