Alaca Belediyesi ve AK Parti Alaca İlçe Başkanlığı’nın organizasyonu ile her akşam 27 gün boyunca Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programlara katılan vatandaşlar FETÖ/PDY hainlerine lanet okurken, darbe girişiminde hayatını kaybeden demokrasi şehitlerine de dualarıyla rahmet okudular.
Her gün akşam namazından sonra sivil toplum kuruluşları, sendika temsilcileri, vatandaşların sahneye çıkarak duygu ve düşüncelerini dile getirdiği Cumhuriyet Meydanı son nöbette de hınca hınç dolduruldu. Diyanet-Sen Alaca Temsilciliği tarafından hazırlanan programın sunulduğu son geceye ilçedeki tüm siyasi partilerin temsilcileri de birlik beraberlik mesajı vererek demokrasiye sahip çıktıklarını ortaya koydular. Kuranı Kerim Tilaveti ve ilahilerin okunduğu programın son bölümünde İlçe Müftüsü İhsan Caner ve vatandaşlar ellerini semaya açarak şehitler ve vatanın bütünlüğü için dua ettiler. Son gün ayrıca Belediye tarafından vatandaşlara çay, kuruyemiş, kek, tatlı, Zirve Pastanesi tarafından pilav ve et, Kağızman Mobilya sahibi Muammer Kağızman tarafından ise çorba ikramında bulunuldu.
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, demokrasi nöbetlerine destek veren tüm siyasiler ve vatandaşlar ile sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.



(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim