Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Alaca MYO binasının yapımını üstlenen Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’i ziyaret ederek inşaatı biten ve teslim alınan okul ile ilgili sohbette bulundu.
Hitit Üniversitesi’nin iş adamlarının verdiği desteklerler her geçen gün daha da büyüdüğünü ifade eden Rektör Alkan, yaklaşık 8 bin metrekarelik alana inşa edilen Alaca MYO binasının yapımından dolayı Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik ve Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik’e desteklerinden dolayı teşekkürlerini iletti.
İki yıl önce eğitime başlayan Alaca MYO’nun bugün itibari ile 3 programında 175 öğrencinin eğitim gördüğünü ve Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Programına 3 yeni öğretim elemanı alındığını ifade eden Prof. Dr. Alkan, bu programa bu yıl alınacak öğrencilerle birlikte Alaca MYO’nun öğrenci sayısının 250’ye ulaşacağını söyledi.
Alaca MYO binası sayesinde çok uzun bir süre altyapı sorunu yaşanmayacağını da hatırlatan Rektör Alkan, henüz öğrenci alınmayan fakat aktif olan 8 diğer programa da yetecek fiziki alt yapının oluşturulduğunu ifade etti. Önümüzdeki yıllarda Alaca MYO’da bine yakın öğrencinin olabileceğini dile getiren Prof. Dr. Alkan, bu süreçte desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etti.
Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Çelik de, memleketi Çorum’a böyle anlamlı bir yatırım yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade ederek, okulun tamamlanan altyapısı ile birlikte bölgedeki önemli mesleki eğitim kurumlarından birisi olacağına inandığını söyledi.
Çelik ayrıca, Hitit Üniversitesi’nin Çorum’un ilçelerine de vermiş olduğu önemden dolayı Prof. Dr. Alkan’a teşekkür ederek kendisine çalışmalarında başarılar diledi.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim