İHH İnsani Yardım Kuruluşu’nun öncülük ettiği, Diyanet İşleri Başkanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Eğitim-Bir-Sen’in desteklediği Yetim Kardeş Projesi’ne Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul-Aile Birliği, geçtiğimiz Nisan ayında 15 yetimle katılmıştı. Bu proje 2016 yılının Nisan ayının sonuna kadar devam ediyor.
“İyilikte Yarışan Sınıflar” isimli projeye katıldıklarını hatırlatan ve Müslüman ülkelerdeki 200 bin yetime sahip çıkılacağını söyleyen Okul Müdürü Kadir Şimşek, “Peygamberimizin ‘Komşusu aç iken tok yatan bizden değildir’ hadisi gereği, biz de bu sahipsiz ve çaresiz yavrulara duyarsız kalamazdık. Bu kampanyaya sadece öğrencilerimiz değil, idareci ve öğretmenlerimiz de katıldılar. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) “Veren el, alan elden üstündür’’ diyerek veren el olmanın faziletini ve önemini vurgulamıştır. Şimdiye kadar çocuklarımız hep alan el oldular. Annesinden, babasından, amcasından, akrabalarından aldı. Artık veren el olmanın hazzını ve mutluluğunu yaşamaları için bu kampanyayı önemsiyorum. Bu çalışmanın, yaptığımız faaliyetler içerisinde en anlamlısı ve en güzeli olduğunu düşünüyorum” dedi.
Kampanyada bir yetimin aylık maliyetinin 100 TL olduğunu hatırlatan Şimşek, bugüne kadar Endonezya (Açe)’den 3, Bosna-Hersek, Makedonya, Mısır, Sudan, Moritanya, ve Hindistan’dan 2’şer yetim olmak üzere toplam 15 yetime 2016 yılı Nisan ayının sonuna kadar yardımda bulunacaklarını sözlerine ekledi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim