Öğrencilerin ücretsiz olarak katıldığı ziyarette ilk olarak Ankara Emniyet Müdür Yardımcısı Şerafettin Türkyılmaz, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri İbrahim Kalın ve Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanı Selami Türker ziyaret edildi.

Ziyaretlerde okulda yapılan şiir ve kompozisyon yarışmalarında 1. olan eserler öğrenciler tarafından ziyaret edilen makamlarda okundu. Yapılan ziyaretlerden dolayı memnun olduklarını belirten kurum amirleri il dışından ilk defa bir okulun ziyarete geldiğini ifade ederek gençlerin bu bilinç ve şuurla yetiştirilmesi halinde millete kimsenin diz çöktüremeyeceğini vurguladılar.

Geziye öğrencilerle birlikte Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, Müdür Başyardımcısı Bülent Gündem, Müdür yardımcıları Halim Arslan, Hamdi Dilsiz ve Tuğba Karaağaç, Kız Anadolu İHL Müdürü Seval Konar ile gezinin organizatörlüğünü yapan Türkçe öğretmeni ve Gezi Kulübü Başkanı Yalçın Kaplan ve bazı öğretmenler de katıldı. Geziye Kız ve Erkek Anadolu İHL’nin bütün sınıf seviyelerinden 135 öğrenci katılırken geziye Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf Büküş, AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun ve Okul Aile Birliği Başkanı Mehmet Renda da eşlik etti.   

Geziyle ilgili açıklamada bulunan Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, “Yapılan bu gezilerde öğrencilerimiz; hain FETÖ örgütünün, beynini kiraya vermiş insanlar sayesinde kendi halkına ve silah arkadaşlarına nasıl saldırdığını ve dış güçlerce nasıl kullanıldığını görmüş oldular. 15 Temmuz’u yaşayan kahramanlar, vatanı, milleti ve devletini savunan binlerce vatansever Gazi, bölücü terör örgütüne karşı güneydoğuda birlikte savaştıkları, silah arkadaşları tarafından kurşunlanmanın ve bombalanmanın acısının ne denli tarif edilemez bir acı olduğunu anlattılar.

Ayrıca Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı ve Basın Sözcüsü İbrahim Kalın’ın okulumuzu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan adına kabul etmesi ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Urfa Programlarından dolayı Külliyede bulunamayacaklarını ve böyle bir geziyi çok anlamlı bulduklarını ifade ederek yaptığı anlamlı konuşmaları öğrencilerimizin ufuklarını açtı.

Halkımız Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin böyle bir gezi gerçekleştirmiş olmasından son derece memnun olduklarını ve tebrik ettiklerini beyan ederken bazı velilerimiz de, keşke bütün çocuklarımız bu gezide bulunsaydı serzenişinde bulunmaktadırlar. Ancak takdir edersiniz ki okulumuzun mesleki açık liseyle birlikte 800 öğrencisi var. Bütün öğrencileri götürmek imkansızdır. Bundan sonra yapacağımız diğer gezilerde başka öğrencilerimizi de götürmeye çalışacağız” dedi.

Editör: TE Bilisim