Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu ve Ak Parti İl Başkanı Mehmet Karadağ Alaca ilçesini ziyaret etti.

Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz ve daire müdürlerinin de hazır bulunduğu ziyarette Kılıç, Uslu ve Karadağ devam eden yatırımları inceleyerek bilgi aldılar.

İlk olarak Örükaya köyünü ziyaret eden heyet, Örükaya göletinde yapılacak çalışmaları değerlendirdi. 

Daha sonra Gençlik Merkezi, Öğretmenevi inşaatları gezilerek, 4 Nisan’da ihalesi yapılacak 24 derslikli İmam Hatip Kampüs alanında inceleme yapıldı.

Gençlik Merkezi inşaatının devam ettiğini dile getiren Milletvekili Salim Uslu, yeni hükümet konağı projesinde yer değişikliğine gidilerek vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda yeni hizmet binasının Dumlupınar İlkokulu’nun yerine yapılacağını, okulun da o bölgede başka bir yere taşınacağını söyledi. Uslu, ilçeye 300 öğrenci kapasiteli Yüksek Öğrenim Öğrenci yurdunun yapılacağını, yerinin de tespit edildiğini bildirdi.

Spor Toto katkıları ile Alaca’ya 2 adet tenis, 3 basketbol-voleybol, 6 adet semt sahası yapılacağını açıklayan Uslu, TOKİ 3. Etabı için çalışmaların devam ettiğini, Alaca Meslek Yüksek Okulu bünyesinde de Veterinerlik Bölümü’nün açılacağını söyledi.

(Mehmet DALAR) 

Editör: TE Bilisim