Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi, bu yıl 15 Temmuz ile ilgili 8. faaliyet olarak, Ankara Sincan’da görülen FETÖ Akıncı Davası’nı izlemeye gitti.

Ankara’da görülen davayı İlçe Milli Eğitim Müdürü Hürrem Dursun, Şube Müdürü Yılmaz Karaalp, Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, Müdür Başyardımcısı Bülent Gündem, Türkçe Öğretmeni Yalçın Kaplan, Özel Eğitim Müdürü Beytullah Atılgan, Şehit Nedim Tuğaltay Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Selim Yalçınkaya, Nizamettin Şahin ve Alacalı 15 Temmuz Gazisi Mustafa Çağır ile Alacalı Şehit Mustafa Solak’ın Ankara’da ikamet eden eşi Melek Solak ve oğlu Emre Solak birlikte izledi. Duruşmaya katılan heyet; FETÖ’cü sanıkların rahat tavırlarına ve her şeyi inkar etmelerine ve davayı sulandırmak ve uzatmak için sorularla ve dava ile ilgisi olmayan birçok konuya girdiklerini belirti.

Alaca heyeti daha sonra ise Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu’yu ve Ankara Milletvekili hemşehrimiz Murat Alparslan'ı ziyaret etti. Heyet ziyarette TBMM’nin biran önce idam kararını çıkartmasını talep etti. Milletvekili Uslu da aynı görüşte olduklarını, bunun için anayasa değişikliği gerektiğini, sadece kendilerinin oyunun yetmediğini ve tüm partilerin desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Alaca heyetine daha sonra Ankara Milletvekili Murat Alparslan’ın danışmanı Sami Bal tarafından FETÖ’cü hainlerin TBMM ve Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde bombalanan yerler gezdirildi.

(Bülent USLU)

Editör: TE Bilisim