Referandum çalışmaları kapsamında Alaca’yı ziyaret eden AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, ilçe halkı ile bazı müjdeler paylaştı.

Alaca'da esnaf ziyaretleri yapan, sivil toplum kuruluşları ve parti teşkilatı ile görüşmeler yapan Milletvekili Ceylan, dev bir müjde vererek Alaca'yı tarım ve hayvancılıkta üst bölge haline getirecek bir yatırım yapacaklarını, 2000 dönüm arazi üzerine "Tarıma Dayalı İhtisas Sanayi Bölgesi" kurulacağını, hayvancılık ağırlıklı proje ile birlikte ilçe ekonomisine büyük girdi sağlanacağını ve istihdamın artırılacağını bildirdi.

Ceylan, bu bölgede yatırımcılara her türlü kolaylığın sağlanacağının altını çizerek, yatırımcının çeşitli teşvik ve avantajlardan yararlanacağını kaydetti.

İl Özel İdaresi, Alaca Belediyesi, Alaca Ticaret ve Sanayi Odası ortaklığıyla hazırlanan projenin Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından destekleneceğinin altını çizen Ceylan, yatırımın 40 milyon TL'ye mal olacağını vurguladı.

Ceylan, İl Genel Meclisi Toplantısında da İl Özel İdaresi'nin projeye ortak olmasını içeren bir karar alındığını duyurarak, çalışmaların en kısa zamanda başlayacağını belirtti.

Yatırım ve proje ile ilgili detayların daha sonra kamuoyu ile paylaşılacağını ifade eden Ceylan, “Alaca'da tarım ve hayvancılık alanında çok büyük gelişmeler yaşanacak. İlçe halkına ve Çorum'a hayırlı olsun” dedi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim