Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Örgütü’nün ilçe kongreleri tüm hızıyla devam ediyor. CHP Alaca İlçe Kongresi de yoğun bir katılımla yapılırken, ilçe başkanlığına İsmail Çimen seçildi.

CHP’de Sungurlu, Mecitözü, Boğazkale, Osmancık, Oğuzlar ve İskilip İlçe Kongrelerinin ardından Alaca ilçe kongresi de dün gerçekleştirildi. Divan Başkanlığı’nı ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, katip üyelikleri ise İlyas Ölmez ve Haydar Kaya'nın yaptığı kongrede başkanlık için 2 liste çıktı.

Mevcut İlçe Başkanı İsmail Çimen ile Cemalettin Samut'un aday olduğu kongrede 130 delege oy kullandı. Yapılan seçim sonucunda İsmail Çimen 66 oy alarak güven tazelerken, Cemalettin Samut ise 44 oyda kaldı. Diğer oylar ise geçersiz sayıldı.

Kongreye İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi başta olmak üzere çok sayıda parti yöneticisi ve üyesi de katıldı. Kongrede konuşan İl Başkanı Tüfekçi, siyasi gündemi ve partinin çalışmalarını anlattı. Partililer ise söz alarak dilek ve temennilerini dile getirdi.

Buna göre İsmail Çimen yönetimindeki İlçe Yönetim Kurulu; “Ali Ayhan, Bahtiyar Bek, Nevzat Bolat, Cemil Çetin, Uğur Güler, Ali Rıza Kamış, Celal Kocakan, Sami Koçak, Kenan Mazıbaşı, Tülay Öztürk, Levent Türk ve Mustafa Yener”den oluştu.

Kongrede İl delegeliklerine ise İsmail Çimen, Sami Koçak, Cemil Çetin, Celal Kocakan, Bahtiyar Bek, Arap Hüseyin Kılıç, Halil Çelik, Uğur Güler, Mustafa Yener, Nevzat Bolat, Hüseyin Şimşek, Nesimi Demirer, İlyas Ölmaz ve Kenan Mazıbaşı seçilmiş oldu.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim