İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan programda ilk olarak konuşan Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, “Alaca’nın eski isminin Hüseyinova olduğunu, bu ismin Battal Gazi’nin babası Hüseyin Gazi’den geldiğini de bilirsiniz. Hüseyin Gazi ki, bu vatanı bizlere vatan yapan akıncılardandır. Bizim ceddimiz, atalarımızdandır” dedi.
Askere uğurlanan gençlerin Hüseyin Gazi’nin torunları olarak, onun kadar yiğit ve kahraman olduklarını söyleyen Eyvaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Biz asker ocağını Peygamber Ocağı olarak biliriz, onun içinde onları yetiştiren bu günlere kadar getiren anne babalarının kınalı kuzuları olarak onları Peygamber Ocağına, peygamber evlatları olarak uğurlarız. İnşallah bizim onlardan beklentimiz, yapacakları vatani görevleri ile bizleri onurlandırmaktır. Ama şunu da demeden geçemeyeceğim, biz onları 15 Temmuz’da hainlere karşı direnen komutanlara emanet ediyoruz. Biz onları işgal edilen kışlalarını tekrar savaşarak ele geçiren kahraman komutanlarımıza emanet ediyoruz. İnşallah onları hainlerin temizlenmiş olduğu bir silahlı kuvvetlere emanet ediyoruz. Yıllardır bizim çocuklarımıza birileri öğütler vermişler birileri kötülükler fısıldamışlar bugün onlara şu öğüdü veriyoruz. Diyoruz ki, kahraman komutanlarınıza itaat edin, amerlerine daima uyun, ama birileri size bu aziz millete kurşun sıkın derse onu alnından vurun. Bugün şanla, şerefle uğurladığımız gençlerimizin alnından öpüyorum, hepsine hayırlı uğurlu olsun diyorum. Hiç mahzun olmasınlar, biz bu vatanı Yunan’a, Rus’a, İngiliz’e, tüm düşmanlara karşı savunmuşuz, bir FETÖ terör örgütüne karşı mı savunamayacağız? Sizin sayenizde bu aziz vatan ilelebet sonsuza kadar payidar kalacaktır.”



“15 TEMMUZ’DA DÜŞMAN İÇERDEN GELDİ”
Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez de yaptığı konuşmada; “15 Temmuz’dan beri sürdürmüş olduğumuz demokrasi nöbetimiz aralıksız sürüyor. Alaca olarak vatanı bu hainlere, bu kendi halkına kurşun sıkanlara bırakmayacağız. Bugün, kardeşlerimizi askere gönderiyoruz, vatan savunması kutsal bir savunmadır, hepimiz sırası gelen herkes askere gidiyor. Düşman bazen dıştan bazen içten geliyor. 15 Temmuz’da da düşman içerden geldi. Uzun bir süredir koruduğumuz, yeşerttiğimiz demokrasimize, sevdiğimiz insanlarımıza, sayın Cumhurbaşkanımıza, sayın başbakanımıza, sayın Bakanlarımıza karşı, suikast yapmaya çalıştılar, onları devirip güya onların yerine geçip memleketi idare edeceklerdi ama kahraman Türk Milleti, Türk Toplumu tankların, uçakların önlerine kendilerini siper ederek, ben bu demokrasiden asla vazgeçmem demiştir” dedi.
Konuşmaların ardından İlçe Müftüsü İhsan Caner, askerlerimizin sağ salim vatani görevlerini yaparak tekrar evlerine dönmeleri için dua etti. Duanın ardından yöresel halk oyunlarıyla birlikte askere gidecek gençler eğlendi. Vatan nöbetine uğurlanan askerlere kınalarını Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Garnizon Komutanı Kurtuluş Dönük, Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ve AK Parti İlçe Başkanı Ümit Tokgöz yaktı. Cumhuriyet meydanındaki uğurlama töreninden önce Alaca Belediyesi tarafından Battal Dede parkında, vatani göreve giden askerlerimize moral yemeği verildi. Yemeğin ardından askerlere Alaca Belediyesi’nin hazırladığı hediyeleri protokol üyeleri tarafından verildi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim