Alaca İlçesi’nde bazı incelemelerde bulunan ve yatırımlarla ilgili ilçe halkını bilgilendiren Milletvekili Bağcı, 2015 yatırım programında yer alan doğalgaz için önümüzdeki aylarda çalışmalara başlanacağını açıkladı.
İlçe meydanında vatandaşlarla buluşan Bağcı, doğalgaz çalışmaları konusunda bilgilendirme yaptı.
Bağcı, “Alaca İlçemize doğalgaz getirme ile ilgili projeye 2011 yılında başladık. İlk olarak talep örgütlenmesi yapıldı. Bu arada Türkiye genelinde bütün ilçelerden doğalgaz talepleri gelince Bakanlar Kurulu işi bir kurala bağlamak istedi ve bu konuda Bakanlar Kurulu kararı çıkartıldı. Çorum’dan; Alaca, Osmancık ve İskilip olmak üzere 3 ilçemiz ile ilgili resmi süreç başlatıldı. 3 ilçeye doğalgaz getirilmesi için 2014 yatırım programı kapsamında proje ihalesi yapıldı. 2015 yatırım programında 3 ilçemizin doğalgaz boru hattının yapımı yer almaktadır. Önümüzdeki aylarda yapım ihalesine başlanacaktır. Hedefimiz 2016 kışında halkımızı doğalgaza kavuşturmaktır” dedi.
Vatandaşların doğalgazla ilgili sorularını da cevaplayan Bağcı, doğalgazla birlikte halkın rahat ve konforlu bir yaşama kavuşacağını ve daha ekonomik bir şekilde ısınma giderlerini karşılayacağını kaydetti.

192 KONUTLUK TOKİ 2. ETAP İNŞAATI
TOKİ evlerinde incelemelerde bulunan Bağcı, 192 konutluk ikinci etap projenin hazır olduğunu ve onaylandığını, Şubat ayında Kamu İhale Kurumu’ndan ihale tarihi isteyeceklerini, Mart ayı için ihale tarihi almayı hedeflediklerini, eğer ihaleye itiraz olmazsa Nisan-Mayıs aylarında ihalenin sonuçlanabileceğini, Temmuz ayına kadar şantiyeyi kurup ilk kazmayı vuracaklarını, konutların hızla tamamlanarak Alaca halkının hizmetine sunulacağını söyledi.
Vatandaşı ev sahibi yapmak için kolları sıvadıklarının altını çizen Bağcı, çalışmalarda kendilerine destek veren Belediye Başkanı, İlçe Başkanı, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti.
(ÇORUM HABER)
Editör: TE Bilisim