Toplantıda söz alan İlçe Başkanı Ümit Tokgöz, 16 Nisan’da yapılacak olan anayasa değişikliği referandumu çalışmalarına Alaca olarak aralıksız devam ettiklerini belirterek, yeni sistemle birlikte Türkiye’nin yükselişinin devam edeceğini söyledi. Tokgöz, Alaca’nın kararının “Evet” olduğunu belirterek, teşkilat olarak da seçime hazır olduklarını ifade etti.

“YENİ SİSTEMDE HÜKÜMETİ DE HALK SEÇECEK”

Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz ise, referandum ile ilgili çeşitli bilgiler verdi. Referandumda en büyük itirazlardan birisinin yeni hükümet sistemine itirazlar olduğunu belirten Eyvaz, “Eskiden hükümet sistemi meclisten çıkıyordu ve meclis kendi içerisinde hükümeti seçerek güvenoyu alıyordu. Yeni sistemde direk siz hükümetinizi seçmiş olacaksınız. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdiğinizde direk olarak onun kabinesine de oy vermiş olacaksınız. Hükümeti de meclisi de direk halk seçmiş olacak. Bunun millete ve memlekete getireceği fayda Türkiye’de yaşayan herkesin önemini artırmış olacak. Önceden meclisi seçmek için oy veriyordun. Şimdi hükümeti de direk seçmiş olacaksın. Dolayısıyla oyunun kıymeti daha da artmış olacak” dedi.

KAYA: “KİLİTLİ PARKE TAŞI OLMAYAN KÖYÜMÜZ HEMEN HEMEN YOK”

Parti binasında gerçekleştirilen toplantıya katılan İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, parti üyelerine meclis çalışmaları hakkında bilgiler verdi. Partisinin kendilerine bir görev verdiğini ve İl Genel Meclisi olarak çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Kaya, “Teşkilatımızın bizden beklentisi ‘biz orda öyle bir çalışacağız ki köylere parti çalışması yapmaya gittiğinizde alkışlarla karşılatmaktı.’ Biz bunu 5 yıla yayarak çalışmalar yapmıştık. Yaptığımız hizmetler bizi heyecanlandırınca 3 yılda bu hizmetler bitme noktasına geldi. Bugün Alaca’da köylerimizi gezdik ve şunu gördük. Kırsalda yaptığımız çalışmalar ile siyasi büyüklerimizin göğsünü gere gere köylerimizi ziyaret edebilmelerini sağladığımızı düşünüyorum. Görev sürecimizde kanalizasyon, içmesuyu ve kilitli parke taşı konusunda önemli yatırımlar yaptık. Biz şuna inandık ve muhtarlarımızla yaptığımız toplantılarda şunları söyledik. Biz yatırım için söz vermiyoruz ama hizmet süremiz dolduğunda seçmenimizin karşısına başımız dik, alnımız ak çıkmayı Allah bize nasip etsin. Bu da bizim içimizdeki heyecanla olur dedik. Binlerce şükür olsun ki bunu 3 yıl içerisinde bitirmek üzereyiz. Kilitli parke taşı olmayan köyümüz hemen hemen yok. Olmayanları da bu yıl planladık ve ödeneklerini ayırdık. Ahşaptan dükkânlar yapıyoruz köylerimizde. Anahtarlarını köyde bulunan bayanlara vereceğiz. Köyde yapılan yumurta, süt gibi ürünlerini buradan rahat bir şekilde sergileyecekler. Böyle dükkânlarda yapıyoruz” şeklinde konuştu. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim