Alaca Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen kongrede bir konuşma yapan AK Parti Alaca Kadın Kolları Başkanı Aysema Arklan, kadın temsilinin en fazla AK Parti’de olduğunu söyledi.
Kadın haklarının AK Parti ile yükselişe geçtiğini, kadının iş hayatında, siyasette, sosyal yaşamda ve hayatın her alanında yer almaya ve söz sahibi olmaya başladığını dile getiren Arklan, “Siyasette biz de varız diye çıktığımız bu yolda karşılaştığımız hiçbir engel bizi yıldırmadı. Aksine güçlendirdi. Her zorluktan bir tecrübe edinerek bugünlere geldik. Sayın cumhurbaşkanımıza bize duyduğu güvene layık olabilmek için durmak yok yola devam diyoruz” dedi.
Alaca Belediye Başkanı Muhammet Esat Eyvaz da, “Alaca’da en kalabalık, en coşkulu kongreyi kim gerçekleştirdi diye sorduklarında AK kadınlar” cevabını vereceğini belirterek, kadınların her zaman olduğu gibi yine Alaca’da tarih yazdığını söyledi.
AK Parti’nin bugünlere gelmesinin altında kadınların gayretleri ve fedakâr çalışmalarının yattığını dile getiren Başkan Eyvaz, AK Parti’nin arkasında kadınların desteği olmasa bu kadar başarılı olamayacağını belirtti.
İnsanlık mektebinin ilk hocasının kadınlar olduğunu kaydeden AK Parti Alaca İlçe Başkanı Halil İbrahim Şaltu ise, “Yeryüzündeki her şey kadınların eseridir. Kadının olmadığı siyaset, kadını dışlayan siyaset toplum için bir eksikliktir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan her alanda kadınların önündeki tüm engelleri kaldırmıştır” ifadelerini kullandı.
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Meryem Demir de, yollarının uzun üstlendikleri sorumluluğun ise ağır olduğunu belirterek, 2019 yılındaki yerel ve başkanlık seçimlerinin önemine dikkat çekerek, teşkilatlardan seçimlere bugünden hazırlık yapılması için çağrıda bulundu.


“TÜRKİYE’NİN AYDINLIK GÜNLERE NASIL GELDİĞİNİ MİLLETİMİZE ANLATACAĞIZ”
AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, “Türkiye’nin karanlık günlerden aydınlık günlere nasıl geldiğini milletimize anlatacağız” dedi.
Alaca’nın her zaman olduğu gibi coşkulu, her zaman olduğu gibi heyecanlı olduğunu dile getiren Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Alacalı kadınların AK Parti bayrağını her zaman en ileri taşıdığını söyledi.
Alaca’da geçtiğimiz hafta ilçe başkanlığında da bir bayrak yaşandığını hatırlatan Milletvekili Ceylan, “İlçe başkanımız hem kadın kolları, hem gençlik kollarıyla beraber devraldığı bayrağı ileri taşıyacak. Alaca’da yüzde 68 oranında oy aldık. Alaca’nın çıtası belli oldu. Yüzde 68 ve üzeri. Önümüzdeki 2019 seçimlerindeki yerel seçimler ve genel seçimler daha önceki başarıyı yakalayacağına hiç şüphemiz yok. Kapı kapı gezerek çalışacağız. Önceki seçimlerden daha çok çalışacağız. Çünkü 50’nin üzerinde oy almamız gerekiyor. Yarından itibaren çalışmalara başlıyoruz. Bu hedefi yakalayacağız. Bundan şüphem yok. Geçmişte yaptıklarımızı ve gelecekte yapacaklarımızı anlatacağız. Türkiye’nin karanlık günlerden aydınlık bir geleceğe nasıl geldiğini milletimize anlatacağız. Türkiye’nin IMF’ye mahkûm edildiği, emanet sağlık karneleriyle insanların muayene olduğu, vatandaşların ilaç alabilmek için günlerce sıra beklediği yılları unutmayacağız. Unutturmayacağız. AK Parti’nin son 15 yılda yaptığı devrim niteliğindeki çalışmaları da kapı kapı dolaşarak anlatacağız” dedi.


“AK PARTİ BİR DAVA PARTİSİDİR”

Alaca’ya 14 yılda toplam 863 milyon lira yatırım yapıldığını açıklayan AK Parti Çorum milletvekili ve TBMM idare Amiri Salim Uslu ise, “Benim için aslolan büyük fotoğraftır. Aslolan bu davanın yücelmesi ve yükseltilmesidir. Dün bizden önceki kardeşlerimiz güzel hizmetler yaptılar bu kente. Bu hizmetler bugün artarak devam ediyor. İnanın daha güzel günler bekliyor bizleri. AK Parti kişilerin partisi değildir. AK Parti bir dava partisidir. Bir hizmet partisidir.
Siyasi partilerin adları değişebilir ama bizim davamız tektir o dava asla değişmez. Biz fani şahsiyetler davası değil. İlahi hakikatler davasıyız. Hz. Adem’den beri devam eden dava neyse aynı davayı inançla, inatla kararlılıkla sürdürüyoruz. Tıpkı 15 Temmuz’da yaptığınız gibi” diye konuştu. (İHA)

Editör: TE Bilisim