Recep Tayyip Erdoğan’ın tamam diyene kadar meydanları terk etmeyeceklerini vurgulayan Ceylan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Geçmişte Adnan Menderes’e sahip çıkamadık ancak yüreğimizde bir sızı kaldı. Ankara Kazan’da darbecilere direnen vatandaşların birisi orada şu ifadeleri kullanıyor: ‘Adnan Menderes’i kurtaramadık. Recep Tayyip Erdoğan’ı kurtarmak için sokağa inin dediler hiç düşünmeden sokaklara indik.’ Rahmetli Turgut Özal’ın da tek suçu millete hizmet etmekti. Onun zamanında köylerimize ışık gelmedi mi? Onun zamanında buzdolabı, haberleşme araçlarıyla tanışmadık mı? Şuan ki ekonominin sağlam temelleri Turgut Özal döneminde atılmıştır. Birileri onu yanlış kullandı ancak bizim hükümetimiz döneminde yanlışlar düzeltilerek bu duruma gelinmiştir. Darbe girişiminde bulunulan bir ülkede ekonominin şu durumda olması mümkün müdür. Normal hayatımıza devam ediyoruz. Turgut Özal’a da sahip çıkamamız yine bizim içimizde bir sızı olarak kaldı. Ama bu millet önce gezi olaylarında sonra da 15 Temmuz’da Recep Tayyip Erdoğan’a sahip çıktı. Başkomutansız devlet olmaz. Başkomutansız millet olmaz. Allah muhafaza eğer Recep Tayyip Erdoğan’a bir şey olsaydı söylememe gerek yok. Allah bizi ve bu milleti korudu. Değerli Alacalılar 8 gündür nöbet tutuyorsunuz. Avrupa ve dünyaya demokrasi dersini Türkiye verdi. 8 gündür demokrasi dersi veriyoruz. Demokrasilerde nasıl tepki gösterilir bunun dersini veriyoruz. Hiçbir kamu binasına, araca, milletin malına zarar vermeden demokratik hakkımızı kullanarak milli iradeye ve demokrasiye sahip çıkıyoruz. Üç beş ağaç için kıyamet koparanlar var ya, sözüm ona onlar güya demokrasi için sokaklardaymış. Milletin malını gasp ederek, devletin ambulanslarını yakarak kendi yaralılarını almaya gelen ambulansları dahi yaktılar. Onlara da bugün Alaca’dan, Çorum’dan, 14 İlçemizden demokrasi dersi veriyoruz. Bundan sonra bize düşen aynı şekilde sahadan ayrılmadan demokratik tepkimizi göstereceğiz. Demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkacağız. Birileri bu coğrafyada güçlü bir Türkiye’nin olmasını hazmedemiyor. Mısır’da ne yapılmak isteniyorsa aynısını Türkiye’de denediler. Ama Türkiye’de halkın gücünü unuttular. Türkiye’de halkın kurşuna göğüs gereceğini bilemediler. Türk halkını yeni tanıyoruz diyorlar. Daha tanıyacağınız çok yönü var Türk halkının.
“OHAL MİLLET İÇİN ÇIKARILMADI”
Devletin içindeki çapulcuların temizlenmesi için OHAL çıkarıldı. Avrupa bizi eleştiriyor, yanlış yolda olduğumuzu söylüyor. OHAL, Fransa’da 2017 yılına kadar uzatıldı. OHAL’in özeti vatanını milletini seven insansan rutin işlerine devam edersin. Kimse sana bir şey demez. Ama teröristsen başını keser bu devlet. OHAL yasasının özeti budur.”
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim