Alaca Belediye Kültür Salonu’nda gerçekleşen programa Çorum Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Alaca Kaymakamı Ramazan Kurtyemez, Alaca Belediye Başkanı Muhammet Eyvaz, Çorum Valiliği Hukuk Müşaviri Azmi Yeşil, İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve Kur’an-ı Kerim tilaveti sonrası günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

İlk konuşmayı yapan Alaca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Kadir Şimşek, 15 Temmuz’u unutmamak için 15 Temmuz’u önemseyen etkinlikler yaptıklarını belirtti.

İl Millî Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, “Allah yolunda öldürülenlere ölüler demeyin.” ayetini hatırlatarak, “Şehit yakınlarımızı ve gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. Tarih boyunca ihanetler hep var olmuştur. 15 Temmuz bunun en karanlık örneğidir. Bu karanlık ihanete karşı halkımız birlikte karşı koymuştur. Bizler Çorum’da nöbetlerimizi tuttuk ancak asıl acıyı Ankara ve İstanbul’daki kardeşlerimiz yaşadılar. Onlara hassaten teşekkür ediyorum. Bugünü diri tutmak ve gelecek nesillere öğretmek zorundayız.” diye konuştu.

Daha sonra Şehit Mehmet Kocakaya’nın babası Mevlüt Kocakaya, 15 Temmuz Gazisi Mustafa Çağır ve Muhsin Yazıcıoğlu’nun dava arkadaşı Mahir Damatlar o gece yaşadıklarını anlattılar.

Son konuşmacı Metin Doğan ise öğrencilere çok çalışmalarını öğütleyerek, “Haksızlığa karşı hiçbir zaman sessiz kalmadım. Dersleriniz ne kadar iyi ise o kadar vatanseversiniz. Vatanınız için çalışın.” ifadelerini kullandı.

Programın sonraki bölümünde Şehit Ömer Halisdemir’i anlatan şiir izleyenleri duygulandırdı. Daha sonra öğrenci korosu şarkılar seslendirdi.

15 Temmuz resim ve karikatürlerinin sergilendiği program, 15 Temmuz kahramanlarına plaket verilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim